02 Eylül 2017 12:28

'Biz içkiye işlem yaptık, onlar yolsuzluğun örttü'

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Erdoğan’a cevap verdi: CHP işlem yaptı ama Erdoğan yolsuzluğa kol kanat germiştir.  

Paylaş

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik “Bunlar değil miydi bizim mescitlerimizi, camilerimizi ahıra çeviren?​” sözlerine yanıt verdi. Tezcan, “Herkes bilir ki CHP'yi, işgalcilere karşı bağımsızlığı, inancı, imanı, ezanı ve vatanı korumak için canını veren kuvayi milliyeciler kurmuştur. Cami üzerinden üretilen yalanlar bu gerçeği silemez” dedi.

Yazılı açıklama yapan Tezcan, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan adeti olduğu üzere bayram gününün ruhuna, ahlakına ve maneviyatına hiç uymayan yalan ve iftira dolu açıklamalarla yine partimize ve Cumhuriyeti kuran milli önderlerimize saldırmıştır. Herkes bilir ki CHP'yi, işgalcilere karşı bağımsızlığı, inancı, imanı, ezanı ve vatanı korumak için canını veren kuvayi milliyeciler kurmuştur. Cami üzerinden üretilen yalanlar bu gerçeği silemez” dedi. CHP'nin hiçbir zaman camilere, inanca, imana saldırmadığını belirten Tezcan, Erdoğan ve siyaset tarzının, dini siyasetin ve yalanın malzemesi yaparak en büyük zararı verdiğini söyledi. CHP'nin yolsuzluk ve devleti soymaya karşı mücadele ettiğini ifade eden Tezcan, Erdoğan'ın iktidar döneminde ise devlette haramın yerleştiği, yolsuzluk ve soygunun kurumsallaştığı, soyguncuların iktidar eliyle korunduğunu kaydetti. 

CHP,'nin Adalet Kurultayı’nın ve kurultayın yapıldığı alanın ruhuna uygun olmayan davranışlara karşı gerekli işlemleri yaptığını aktaran Tezcan, Erdoğan'ın ise bakanları hakkındaki yolsuzluk iddialarının üstünü Meclis eliyle örttüğünü söyledi.  Tezcan açıklamasında, “Toplumu ayırıp parçaladığı yetmezmiş gibi şehit ve gaziler arasında ayrım yaparak şehitlik ve gazilik ruhunu incitmek de ne yazık ki bu iktidarın eseri olan bir başka nifaktır. 'Milli Kurtuluş Savaşında keşke Yunanlılar galip gelseydi' diyecek kadar ahlaksızlaşan meczuplar Erdoğan iktidarı döneminde korunup kollanmış, önlerine sınırsız imkanlar tanınmıştır. Atatürk, Cumhuriyet ve ortak milli değerlerimize saldırıp yalancı bir tarih yazanlar bu iktidarca teşvik edilmiştir. Bu iftira kampanyasının asıl hedefinin çağdaş Cumhuriyet değerleri olduğunu, Türkiye'nin yönünü Ortadoğu'ya çevirmeyi amaçladığını biliyoruz. Bu değerlerden kopmak demokrasiden ve laiklikten kopmaktır. Bu değerlere sahip olmayan komşumuz Ortadoğu ülkelerinin yaşadığı acı ortadadır. Bütün iftiralara rağmen CHP Türkiye'nin aydınlık yüzü olmaya devam edecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli’den Kör Niko’nun meyhanesi açıklaması 

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın acılı günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...