02 Eylül 2017 11:43

Bahçeli’den Kör Niko’nun meyhanesi açıklaması 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü Kör Niko'nun Meyhanesi sözlerine açıklık getirdi.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Bahçeli dün CHP’nin Adalet Kurultayı sırasında Gelibolu Yarımadası’nda alkol alındığı tartışması hakkında "Gitsinler Kör Niko’un meyhanesinde içsinler" sözlerini söylemişti. Bahçeli bu sözlere de açıklık getirdi.  

'AKŞENER'İN PARTİ KURMA ÇALIŞMALARINA DA DEĞİNDİ'

"Kör Niko'nun Meyhanesi" yönünde yaptığı açıklamaları ve Meral Akşener'in parti kurma çalışmalarına ilişkin sorulan soruya Bahçeli şu yanıtı verdi: "Bizlerden ayrılmış olanlar veya ayıklanmış olanların siyasi tercihleri ile nasıl bir yol izleyecekleri onların bileceği iştir. Bu süreci takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde millet olarak göreceğiz.

‘KÖR NİKO TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİN ÖNÜNE GEÇTİ BEN DE ONA YANIYORUM’

Çanakkale şehitlerinde adaletle ilgili bir toplantının yapıldığı bir dönemde bazı CHP'lilerin çilingir sofrası olarak içki aldıklarına dair basında yer alan görüşler olmuştur. CHP yöneticileri de bunu yapanları tespit etmek suretiyle gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etmişlerdir. Türkiye'de şehitlerimizin bulunduğu herhangi bir yerde çilingir sofrası kurulması, rakı veya değişik içkilerin içilmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye'de içki yasağı da yoktur. Herkes istediği yerde içki alabilir. Ama bu şehitlerimizin olduğu yerde değil meyhanelerde olması lazım. İstanbul'da da çok fazla tarihi meyhaneler vardır. Bunlardan birisi de Kör Niko'dur. Tabi basında bazı kavramlar yer aldı. Kör Niko Türkiye'nin gündeminin önüne geçti ben de ona yanıyorum.  

‘DİLİMİN SÜRÇMESİ NİKO'NUN NEREDE OLDUĞUNU BİLMEZLİKTEN GELİYOR’

Dilimin sürçmesi Niko'nun nerede olduğunu bilmezlikten geliyor. Telaffuzda zorluk çektiğimi öğrenirlerse Niko ile bir alakamız olmadığını da anlamış olurlar.  

Belli çevreler saat 6'dan sonra rakı burcuna girdiklerinde nerede kimin olduğunu hepimizden iyi bilirler. Onlara da diyecek bir sözümüz yok. Böyle meyhaneler vardır.  Bir not düşmek istiyoruz; meyhaneyi akşam mekan tutanlar burada sazlı, sözlü eğlenceye de girebilirler. Koro halinde olduğu gibi solo halinde de şarkılar okunabilir. Bazı müzik sevdalıları ticaret erbabı her şarkının kasetini CD'sini yaptığı gibi meyhane şarkılarının da CD'sini yapıp kasetini hazırlamış olabilirler. 

Onunla bizim söylediklerimizi karıştırmamak lazım. Bir tanesi siyasidir bir tanesi tepkidir. Bir yanlışlığın bir daha yapılmaması için bir uyarıdır. İkisini birbirinden ayırt etmek lazım." (DHA) 

ÖNCEKİ HABER

F Oturumu: 10 kişilik koğuşta 30 kişi kalıyor

SONRAKİ HABER

'Biz içkiye işlem yaptık, onlar yolsuzluğun örttü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...