02 Eylül 2017 11:05

F Oturumu: 10 kişilik koğuşta 30 kişi kalıyor

F Oturumunda 284. haftada hasta mahpus Özkan Kırıcı'nın serbest bırakılması istendi. Kırıcı'nın 10 kişilik koğuşta 30 kişiyle kaldığı ifade edildi.

Paylaş

Hasta mahpusların serbest bırakılması talebiyle yapılan F Oturumu’nun 284. hafta buluşmasında hasta tutuklu Özkan Kırıcı’nın serbest bırakılması talep edildi. 284. hafta oturumunda, Haziran 2017'ye kadar 560 olan annesiyle hapiste bulunan çocuk sayısına son üç ayda 108 çocuk daha eklendiği söylendi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu'nun gerçekleştirdiği F Oturumu 284. haftasında da Galatasaray Lisesi önünde yapıldı. Oturumda, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın”, “Tedavi haktır engellenemez”, “OHAL işkencesine son”, “İnsan haklarıyla insandır”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “Özkan Kırıcı serbest bırakılsın” sloganları atıldı. 

‘MAHPUSLAR İNŞAAT HALİNDEKİ HAPİSHANELERE GÖTÜRÜLÜYORLAR’

48. hafta açıklamasını okuyan İHD aktivisti Tuncay Yiğit, mahpusların henüz yapımı bitmemiş, inşaat halindeki hapishanelere götürüldüklerini söyledi. Yiğit, “Mahpusların eşyaları sözde sevk edildikleri hapishanede kalıyor, geri getirildikleri yerde eşyası, haberleşme hakkı elinden alınmış, yeniden kayıt yapılmak için günlerce bekletiliyorlar. Aylarca aileleri ile iletişim kuramıyorlar. Bu sevkler  sırasında gittikleri hapishanelerde işkenceye uğrayıp, darp ediliyorlar” dedi. Hapishanelerde tutuklu bulunan anneleriyle birlikte kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocukların dramına değinen Yiğit, “Haziran 2017'ye kadar 560 olan annesiyle hapiste bulunan çocuk sayısına son üç ayda 108 çocuk daha eklenmiştir” dedi. 

‘10 KİŞİLİK KOĞUŞTA 30 KİŞİ KALIYOR’

Hasta mahpus Özkan Kırıcı’nın durumuna da dikkat çeken Yiğit, Kırıcı’nın 2013 yılından beri hapishanede olup, çocukluğunda geçirdiği bir kazadan dolayı sol kolunun dirsekten koptuğunu, sağ elinin de işlevsiz engelli bir hükümlü olduğunu anlattı. Yiğit, “Yüzde 70 engelli olan Kırıcı kendi başına hayatını sürdürebilme konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Şu an kaldığı koğuş 10 kişilik olup 30 kişi kalmaktadır. Engelli mahpus Özkan Kırıcı ve ailesinin talebi Metris R Tipi Hapishanesi’ne sevk edilmesidir. Biz insan haklarına savunucuları olarak Kırıcı’nın durumuna daha uygun olan Metris R Tipi Hapishanesi’ne sevk edilmesini, fiziksel engelleri nedeniyle hapishanede kalamayacak durumda olduğu ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığı için serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Hayvan pazarında silahlı kavga: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Bahçeli’den Kör Niko’nun meyhanesi açıklaması 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa