02 Nisan 2011 10:19

Emekliler ödenmeyen maaş farklarını istiyor

DİSK/Emekli-Sen üyeleri, Ankara, ve İzmir’de yaptıkları basın açıklamalarıyla 2002-2003 yıllarında ödenmeyen maaş farklarını istedi.İzmir’de Emekliler, Konak ve Aliağa’da yaptıkları basın açıklamalarında, AKP hükümetinin emekli maaşlarında yaptığı kesintilere hak kaybına uğradıklarını belirttiler.Ali

Emekliler ödenmeyen maaş farklarını istiyor
Paylaş

DİSK/Emekli-Sen üyeleri, Ankara, ve İzmir’de yaptıkları basın açıklamalarıyla 2002-2003 yıllarında ödenmeyen maaş farklarını istedi.

İzmir’de Emekliler, Konak ve Aliağa’da yaptıkları basın açıklamalarında, AKP hükümetinin emekli maaşlarında yaptığı kesintilere hak kaybına uğradıklarını belirttiler.

Aliağa Demokrasi Meydanı’nda yapılan ve Demokrasi Platformu Bileşenleri temsilcilerinin de katılarak destek verdiği eylemde konuşan Emekli-Sen Aliağa Temsilcisi Hasan Karaşahin, Ecevit Hükümeti döneminde uygulanan emekli ücretlerinde fark ödemesi uygulamasının AKP döneminde durdurulduğunu ve emeklilerin hak kaybına uğratıldığını belirtti. Bir emeklinin dava açmasıyla ortaya çıkan bu durumla ilgili, herkesin emeklileri dava açmaya çağırdığını belirten Karaşahin bunun doğru bir yol olmadığını söyledi. Bu güne kadar olduğu gibi bu gün de verecekleri fiili ve meşru mücadele ile emeklilerin hakkı olan ödemelerin yapılmasını talep edeceklerini dile getiren Karaşahin, “Bu talebimiz için bu gün Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıyoruz. 15 gün sürecek olan kampanyamızda toplanacak imzaları bir eylemle Başbakanlığa ileteceğiz arkasından başka eylemlerde bu hakkın ödenmesi mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Konak’ta yapılan açıklamada konuşan Emekli-Sen Bölge Başkan Yardımcısı Samet Baskak da, Hükümete seslenerek, yıllarca ülkeye hizmet etmiş milyonlarca emekli ile hak sahibinin dava açmasına gerek kalmadan haklarının bir an önce ödenmesini istedi.

Emekli-Sen, pazartesi gününden itibaren, Konak YKM önü, Bornova Meydanı, Karşıyaka Vapur İskelesi önü ve Buca Forbes Caddesi Girişi olmak üzere dört ilçede masa açarak, emeklileri bilgilendirecek.

HAKLARIMIZ İÇİN HÜKÜMETE YÜRÜYELİM

Ankara’da Kızılay YKM önünde yapılan basın açıklamasına Emekli-Sen Genel Başkanı Emekli-Sen üyelerinin yanı sıra DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko katıldı. Açıklamada, “Emekliler haklarınız için mahkeme kapılarına değil hükümetin kapısına yürüyelim” pankartı açıldı. Basın açıklaması sırasında yoldan geçen yurttaşlar da emeklilere alkışları ile destek verdi. Basın metnini okuyan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, hükümetin iktidara geldiği günden itibaren emeklileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin 2002 ve 2006 yıllarında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin haklarının verilmesini istedi.

Beysülen, basında emeklilerin 2002 ile 2006 yıllarında eksik ödeme aldıkları ve bu haklarını alabilecekleri yönünde çıkan haberlerin doğru olduğunu belirterek, “4447 sayılı Kanun’un 4. maddesi yıl içinde memurlara ve memur emeklilerin verilen ortalama maaş artış oranı ile SSK ve BAĞ-KUR emeklilerin verilen artış oranı arasında fark olması halinde Bakanlar Kurulu aradaki farkı yansıtmakla yetkilidir” dedi. 57. hükümet döneminde ortaya çıkan farkın hesaplanıp ödenmesinin 2002 yılına bırakıldığını ancak AKP iktidarının bunu uygulamadığını vurgulayarak, “Bu konuda bir emekli tarafından, Ankara 17. İş Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme 2002 yılına ait eksik ödemeyi kabul etmiş, 2006 yılına ait eksik ödemeyi ise reddetmiştir. Mahkemenin bu kararı SGK tarafından temyiz edildiği için dava halen Yargıtay’da beklemektedir. Dolayısıyla kesinleşmiş bir yargı kararı değildir. Dolayısıyla emeklilerin dava açmasına gerek yoktur. Emekliler dava açsın demek bu işten rant elde etmek demektir” dedi. Beysülen, Yargıtay’ın vereceği yargı kararını bekleyeceklerini ancak bu süre içinde de alacalarının ödenmesi için imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Büyük bir PR çalışması: Hacı Boğatekin

SONRAKİ HABER

Bayraklı’nın 2 yılı değerlendirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...