02 Eylül 2017 10:23

Fenerler Sur’a ve Hasankeyf’e uçtu

Kadıköy ve Moda'da fenerler Sur'un ve Hasankeyf'in yıkımına karşı gökyüzüne bırakıldı.

Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “Sur’a ve Hasankeyf’e doğru barış fenerleri uçuralım” diyen kadın edebiyatçılar, çağrıya destek veren Surla Dayanışma Platformu, Sur’un Yıkımına Hayır Platformu ve Barış Bloku Moda Sahili’nde ‘barış feneri’ uçurdu. İstanbul Kadıköy'deki Moda Sahili’nde yapılan etkinlikle eş zamanlı olarak Diyarbakır’da da fenerler gökyüzüne bırakıldı. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP MYK Üyesi Gülsüm Ağaoğlu, Gazeteci Yazar Vivet Kanetti, Belma Fırat, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri Nalan Çelik ve Hakkı Zariç’in de katıldığı etkinlikte 1 Eylül vesilesi ile barış çağrıları yapıldı.

Kadın Edebiyatçılardan Ayşegül Tözeren barışın ülke için gerekliliğine vurgu yaparken, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş hükümete çağrıda bulunarak “Hasankeyf’ten Sur’dan elini çek. Bu tarihsel kültürel mirası yok etme” dedi. HDP MYK Üyesi Gülsüm Ağaoğlu, “Anayasal güvence altına alınmış, adil, demokratik bir barışı kurma” çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından, yüzlerce balon doğal ve kültürel mirasın yok edilmekte olduğu Sur, Hasankeyf ve Arhavi’ye doğru uçuruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Game of Thrones izlenme rekoru kırdı

SONRAKİ HABER

Su eyleminde sürücüler ile köylüler arasında arbede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...