02 Eylül 2017 02:41

UEFA, PSG'ye finansal fair play soruşturması açtı

UEFA, Neymar'ı 222 milyon avro karşılığında transfer eden Fransız Paris St-Germain (PSG) takımına finansal fair play soruşturması açtı.

Paylaş

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) transfer döneminde 222 milyon euro karşılığında Neymar'ı transfer ederek dünyanın en pahalı transferi rekorunu kıran Fransız Paris St-Germain (PSG) takımına finansal fair play soruşturması açtığını açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre UEFA, 2013 yılında hayata geçirdiği finansal fair play uygulamasıyla futbol kulüplerinin geliriyle gideri arasında bir denge olmasını zorunlu kılmıştı. Bu kurala göre kulüpler 3 yıllık periyotlarda en fazla 30 milyon avro zarar edebiliyor.

Katar Spor Yatırım Fonu tarafından 2011'de satın alınan PSG, bu yılki Neymar transferinin yanı sıra kiraladığı Kylian Mbappe için 165 milyon sterlinlik bir satın alma opsiyonu imzalamıştı.

Deloitte şirketinin yayınladığı son verilere göre Fransız kulübü, 2015-16 yılında 521 milyon avroluk gelirle 10 milyon avro kâr elde etmişti.

Fransa ligini 6 defa birinci bitiren PSG, daha önce de finansal fair play kurallarını ihlal etmiş ve bu yüzden 2014 yılında Şampiyonlar Ligi'ne en fazla 21 oyuncu kayıt ettirme cezasına çarptırılmıştı.

UEFA, açtığı soruşturma hakkındaki açıklamasında "UEFA önümüzdeki aylarda düzenli olarak toplanarak konuyla ilgili tüm belgeleri inceleyecek. UEFA, Avrupa futbolunun sürdürülebilirliğini sağlamak için finansal fair playi çok önemli görmektedir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cem Özdemir: Erdoğan devlet başkanı değil, bir rehineci

SONRAKİ HABER

Halk otobüsünü durdurup namaz kılan şoföre ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...