01 Eylül 2017 12:44

İHD Elazığ Şubesi: Savaş kışkırtılıcılığına dur diyelim

Elazığ'da İHD'nin çağrısıyla bir araya gelen demokrasi güçleri 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla barış taleplerinde bulundu.

Paylaş

İHD Elazığ Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla eylem yaptı. “Yaşasın 1 Eylül Dünya Barış Günü” pankartının taşındığını eylemde, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal”, “Sürgünler bizi yıldıramaz” sloganları atıldı. Hozat Garajında yapılan açıklamaya EMEP, HDP, DBP, KESK bileşenlerin yanı sıra sürgün edilen eğitim emekçileri de katıldı. Kitle adına açıklamayı okuyan İHD Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır, Türkiye’de barışa dair söylenecek sözlerin ve yapılacaklar şeylerin olduğunu söyledi. “Türkiye'nin çatışma üreten anti demokratik, otoriter yer yer totaliter özellikler taşıyan anayasal ve yasal sisteminden çıkması ve demokrasiye yönelmesi gerekmektedir" diyen Hazır "Barış içinde bir Türkiye ancak insan hakları ve özgürlüklerine dayanan bir anayasal ve yasal sisteme sahip olmaktan ve bu sistemi çalıştırmaktan geçmektedir" dedi. Barış hakkının savunmanın bir görev olduğunu dile getiren Hazır, şunları söyledi: “Çatışmanın en yoğun olduğu dönemde dahi barışı hatırlatmak hepimizin görevidir. Türkiye tarihinde defalarca tekrarladığı çatışma politikalarını terk etmeli, barış için Kürt sorununu demokratik temelde ve müzakere yoluyla çözmeyi başarabilmelidir. İnsan hakları savunucuları her türlü katkıyı sunmaya hazırdır. OHAL rejimine silaha, şiddete, savaş kışkırtıcılığına, ırkçılığa, ayrımcılığa dur diyelim.”

SÜRGÜN EDİLEN EMEKÇİLER DE AÇIKLAMA YAPTI

Basın açıklamasında sonra Elazığ'dan sürgün edilen eğitim emekçileri adına konuşan Eğitim Sen Elazığ Şube Kadın Sekreteri Ayşe Yılmaz, "Eğitim Sen olarak, üye ve yöneticilerimize yönelik her türlü baskı, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması için, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için, tüm gücümüzle örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir" dedi.(Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhracat rakamları açıklandı: İhracatın yarısı AB’ye

SONRAKİ HABER

Bayramın ilk günü 3 bin 102 acemi kasap hastanelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa