01 Eylül 2017 11:33

Avrupa Basketbol Şampiyonası: Türkiye'nin rakibi Rusya

Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya’nın ortak düzenlediği 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bugün Türkiye parkeye çıkıyor.

Paylaş

Avrupa Basketbol Şampiyonası D grubunda Türkiye bugün Rusya'yla karşılaşıyor. Maç Ülker Sports Arena'da oynanacak ve 21.45'te başlayacak. Türkiye bugüne kadar Eurobasket maçlarında Rusya'yla 4 kez karşılaştı ve bu maçların tamamını kaybetti.

TÜRKİYE D GRUBUNDA

D grubu maçları ve final serilerinin ev sahipliğini İstanbul yapacak. A milli takımın grubunda Rusya, Büyük Britanya, Sırbistan, Belçika ve Letonya yer alıyor. Milliler ilk 4’e girmesi halinde adını bir üst tura yazdıracak.

GÜNÜN PROGRAMI

D grubunda bugün 14.15’te Belçika-Büyük Britanya, 17.00’de Sırbistan-Letonya maçları var. Türkiye ise 21.45’te Rusya ile karşılaşacak. C grubundaki programsa şöyle: 15.00 Macaristan-Hırvatistan, 17.45 İspanya-Karadağ, 20.30 Romanya-Çek Cumhuriyeti.

EKSİKLER VAR

Koç Ufuk Sarıca yönetiminde şampiyonaya çıkacak olan Türkiye’de en son Bobby Dixon (Ali Muhammed) sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartıldı. Onun dışında uzun süredir sağlık problemleri yaşayan Ömer Aşık, NBA’de yorucu bir sezon geçirdiği için milli takımdan affını isteyen Ersan İlyasova milli takım kadrosunda yer almıyor. 12 kişilik kadroda şu isimler yer alıyor: Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Erkan Veyseloğlu, Sertaç Şanlı, Kenan Sipahi, Furkan Aldemir, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek, Sinan Güler, Hüseyin Göksenin Köksal, Semih Erden.

SIRBİSTAN’DA TEODOSİC YOK

D grubunun önemli ekiplerinden Sırbistan’da da önemli isimler forma giyemeyecek.  Takımın Lideri Milos Teodosic, sakatlığı sebebiyle turnuvayı kaçıracak olan isimlerin arasında yer alıyor.  Ayrıca Nemanja Bjelica ve Miroslav Raduljica da turnuvada yer almayacak. 

TÜRKİYE’NİN PROGRAMI

Milli Takımın gruptaki diğer maçları şu şekilde
2 Eylül Cumartesi Büyük Britanya - Türkiye
4 Eylül Pazartesi Sırbistan - Türkiye
5 Eylül Salı Türkiye - Belçika
7 Eylül Perşembe Letonya – Türkiye. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barzani: 'Hayır' çıkarsa istifa ederim 

SONRAKİ HABER

Köpeğe kurşun yağmuru!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...