01 Eylül 2017 11:25

Oğan: Kurultay ertelenirse MHP kapatılır

MHP'den ihraç edilen isimlerden, Sinan Oğan, Mart 2018'deki kurultayın ertelenmesi halinde partinin kapatılabileceğini söyledi.

Paylaş

MHP’den ihraç edilen muhaliflerden Sinan Oğan, Mart 2018’de yapılacağı ilan edilen kurultayın ertelenmesi halinde partinin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye muhalif Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın gibi isimlerle birlikte toplamayı denedikleri olağanüstü kurultayın yargı eliyle engellendiğini dile getiren Oğan, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğüne göre iki yılda bir olağan kurultay yapılması gerektiğini hatırlattı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Oğan, ihraç edilen bir başka isim Meral Akşener’in liderliğinde kurulacak yeni partiye katılmama gerekçesini şöyle açıkladı: “MHP’den ihraç edildiğimde AKP ve CHP’den teklifler gelmişti, ‘hayır’ demiştim. Geçmişteki teklifleri reddetme gerekçem neyse şimdi de yeni partide olmama gerekçem aynı. Herhangi bir partide siyaset yapmak için siyasete girmedim. Siyaseti MHP’de sürdürme kararındayız. MHP’ye bir siyasi partiden fazla anlam yüklüyoruz, MHP bir dava partisi ve bu dava, ülkü uğruna binlerce şehidimiz var. Ben hadiseye böyle bakıyorum ve MHP’yi terk etmeyi düşünmüyorum. MHP genel merkezi beni ikinci kez ihraç etmiş olsa da kapıdan kovsalar bacadan gireceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Turkey’s foreign trade deficit up by 82.5 percent

SONRAKİ HABER

Kurban keserken maganda kurşunuyla yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...