01 Eylül 2017 10:09

Irak Havice halkına havadan mesaj attı: Kurtuluş çok yakın

Irak ordusunun perşembe günü havadan Havice halkına 'Havice’nin kurtuluşu çok yakın' mesajlarını attığı bildiriliyor.

Paylaş

Irak Başbakanı Haydar El İbadi’nin Türkmen kenti olarak bilinen Telafer’de zafer ilan etmesinden sonra Irak ordusu, Kerkük ilinde bulunan Havice kentini kurtarma operasyonuna yönelik hazırlıklara hız verdiği belirtiliyor. Nitekim, Irak ordusunun Perşembe günü havadan Havice halkına “Havice’nin kurtuluşu çok yakın” mesajlarını attığı bildiriliyor.

İngilizce yayın yapan İraqi News’a göre, “Irak ordusunun mesajları, Havice halkına kurtuluşun çok yakın olduğunu söylüyor” başlığı ile verdiği haberde Irak Savunma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye dayanarak “Irak hava kuvvetlerine ait uçaklar, İslam Devleti’nin elindeki Havice kentine, örgütün kalesini geri alma operasyonlarının çok yaklaştığını belirten milyonlarca mesaj attı” dedi.

Atılan mesajlarda vatandaşlardan askeri uçakların hedefi haline gelmemek için militanlardan uzak durmaları istendiği belirtildiği haberde  “Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Çarşamba günü İslam Devleti’nin Ninova’daki son kalesi Telafer’i geri alma operasyonunu tamamladığını belirtirken askeri operasyonların yeni hedefinin Havice olduğunu ekledi”  sözleri de kullanıldı. İraqi News, Kerkük’teki yerel aşiret liderleri ve siyasilerin Havice operasyonunu hızlandırması için Irak hükümeti üzerindeki “baskılarını yoğunlaştırdıklarını” da anlattığı haberinde örgütün hala Anbar ve Selahaddin’deki bazı bölgeleri elinde tuttuğuna işaret etti. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Özakça 57 kiloya düştü, Gülmen yataktan kalkamıyor

SONRAKİ HABER

TÜDEF: Hileli gıda üreten kişi ve firmalar açıklansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...