01 Eylül 2017 10:04

Özakça 57 kiloya düştü, Gülmen yataktan kalkamıyor

Ziyaretçileri, açlık grevleri 178. gününe giren eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın son durumunu aktardı.

Paylaş

KHK’lerle ihraç edilen Eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevi 178. gününde.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’in haberine göre, 28 Ağustos tarihinde Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesine giden Esra Özakça, eşi Semih Özakça’nın yüzünün çöktüğünü, kulaklarında sürekli uğultu hissettiğini aktararak 30’dan fazla kilo kaybıyla 57 kiloya düştüğünü söyledi.

AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani’nin kızı Betül Samani Gökay’ın yeni KHK ile göreve iade edildiğini anımsatan Özakça, “1 ayda bu yanlışlık anlaşılıyorsa, dertlerini aylardır anlatmaya çalışanların dertleri de anlaşılır. Özrü kabahatinden büyük. Milletvekili ‘Kızım çalışmayacak, sadece itibarı için’ diyor. Peki bizim itibarımız ne olacak” diyerek tepki gösterdi.

“Birlikte açlığı ve adaletsizliği paylaşıyoruz” dedikten sonra bir aylık destek açlık grevine giren ve Nuriye Gülmen’in son görüşüne giden Avukat Engin Gökoğlu, “Nuriye ile normalde masada görüşüyorduk ama bu sefer yatakta karşıladı bizi. Sağlık problemleri artmış ama morali iyiydi” ifadelerini kullandı. Gökoğlu, Gülmen’in oturup kalkarken acı çektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KYK'de yurt başvuru sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

Irak Havice halkına havadan mesaj attı: Kurtuluş çok yakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa