23 Temmuz 2012 12:02

Nükleer kafa ders almıyor

Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nde, santralin mimari yapısı ve projedeki tüm detaylar gerçeğe birebir uygun olarak modellenerek 3 boyutlu tasarım haline getirildi. Buna göre, Mersin’in Gülnar ilçesi, Büyükeceli beldesinde yapılacak santral, denize sıfır olarak inşa edilecek. Ayrıca Türkiye’nin İkinci santral içi

Nükleer kafa ders almıyor
Paylaş

NÜKLEER RAPORU

Japonya’da geçen yıl meydana gelen nükleer kazanın ardından ülkedeki nükleer enerji santrallerini soruşturan komisyonun hazırladığı raporda, santrallerin olası bir kazaya hazırlıklı olmadıklarına dikkat çekildi.

Raporda, kaza sonrası nükleer enerji santralleri için getirilen sıkı emniyet kurallarına da yeterince uyulmadığı belirtiliyor.

“Bir doğal afet olduğu zaman bu tür zor zamanlarda zor kararlar almak zaruri hale geliyor. Bu zor kararları almak istemeyenlerin nükleer reaktör işletmeye de yetkileri olamaz. Bu durumu göz önüne aldığımızda, ülkemizdeki nükleer santrallerin kaza öncesi hazırlıklı olduklarını söylemek de çok zor.”

Alınan önlemlerin büyük bir doğal afet karşısında yeterli olmadığını belirten heyetin raporunda hükümete yönelik eleştiriler de yer alıyor.

Raporda hem Japon hükümetinin hem santral işletmecisi Tokyo Elektrik Şirketi’nin (Tepco) nükleer facia riskini küçümsedikleri vurgulandı

Nükleer kazadan sonra kapatılan iki reaktörün yeniden işletmeye açılması da tepkilere neden oldu.
Geçen yıl Mart ayında yaşanan deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima nükleer santralinin zarar görmesiyle bölgede yaşayan 150 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kırıkkale’de oruç ‘uygulaması’

SONRAKİ HABER

Ergene suyuyla zehirlenen ürünler tehlikeli değil mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...