01 Eylül 2017 07:51

Harvey Kasırgası'nda ölü sayısı 44'e yükseldi

Harvey Kasırgası sonrası ABD’nin Teksas eyaletinde ölü sayısı 44’e yükseldi. Alt yapı çöktü, şehir şebekesinde yılanlar dolaşıyor.

Paylaş

ABD’nin Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası sonrasında ölü sayısının 44’e yükseldiği, bölgede hala yardım bekleyenlerin olduğu, barınaklarda yer kalmadığı ve yeni geçici barınakların açılacağı duyuruldu.

Arama kurtarma ekipleri, New York, Virginia, Florida eyaletlerinden gelen 24 bin acil kurtarma personeli ile birlikte en kısa sürede vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını açıkladı.

Houston bölgesinde kasırga sonrasında sağanak yağmurlar su taşkınlarına neden olmuş, şehir sular altında kalmıştı. Houston kentinde enerji ve yiyecek sıkıntısının devam ettiği, marketlerin kapalı tutulduğu ve insanların akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdukları, benzin fiyatlarının ise yükseldiği belirtiliyor.

'ŞEHİR ŞEBEKESİNDE YILANLAR DOLAŞIYOR'

Ulusal Güvenlik Bölümü Vekili Elaine Duke, "Şehir şebekesi ve alt yapı tamamen tıkalı ve tahrip oldu, suda yılanlar dolaşıyor" dedi.

Yapılan açıklamaya göre, Houston merkez dahil olmak üzere altı ilçede en az 44 kişinin öldüğünü ve 19 kişinde ise halen arandığını duyurdu. Houston'da sel suların tamamen çekilmesiyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yaşar Kemal Efsanesi’ Adana Film Festivali’nde

SONRAKİ HABER

İmam hatibe kaydolan çocuklara aylık 250 TL burs verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...