31 Ağustos 2017 19:12

Tekirdağ'da balık avı sezonu havai fişeklerle başladı

Tekirdağ'da balıkçılar, Kumbağ Limanı'nda düzenlenen etkinlikte havai fişek gösterileri arasında, 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı.

Paylaş

Denizlerde 1 Eylül'de sona eren av yasağı nedeni ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı merkez Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ Limanı'nda bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliğe balıkçıların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof Dr. Tamer Dodurga, balıkçılığın ciddi bir istihdam, balığın ise önemli bir besin kaynağı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Balıkçılığın sürekliliğini sağlamamız için olmaz ise olmazlar var. Bunlardan bir tanesi, balıkların üreme alanlarını, beslenme alanlarını ve yaşama alanlarını korumak. Ama maalesef uzun yıllardır Marmara Denizi'nde bu alanlara müdahale ediliyor. Yine balıkçılığın sürdürülebilmesi için denizlerimizin temizliği çok önemlidir."

Av yasağının sona ermesi nedeni ile Büyükşehir Belediyesi'nin limana kurduğu ızgaralarda yaklaşık 3 ton uskumru balığı pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı. Izgaraların önünde uzun kuyruk oluştu.

Av yasağının bitmesini heyecanla beklediğini ifade eden Ali Reis adlı teknenin sahibi Şaban İpek, "8 mürettebatımla bu gece hayırlısı ile denize açılacağız. İnşallah yüzümüz gülecek. Bütün balıkçı arkadaşlarıma bol ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum. Bu sene denize açılacağız, kısmetimizi denizde arayacağız. Gerçi bu akşam hava biraz rüzgarlı ama sabaha karşı iyi olur. Bu gece istavrit, palamut ve uskumru yakalamayı umut ediyoruz" dedi.

Etkinlikte havai fişek gösterileri yapılırken, balıkçılar gece yarısından itibaren sezonun ilk balıklarını tutmak için, 'Vira Bismillah' diyerek Marmara Denizi'ne açıldı. (Tekirdağ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mbappe resmen PSG'de

SONRAKİ HABER

Zara'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa