31 Ağustos 2017 11:02

El Kaide İdlib'de muhalif aileye mensup 20 kişiyi katletti

İdlib'de cihatçılar arasındaki gerginlik sürüyor. El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir'uş Şam, muhalif bir örgütün taraftarlarına ait evde katliam yaptı.

Paylaş

El Kaide'nin Suriye'deki şemsiye örgütü Heyet Tahrir'uş Şam, İdlib vilayetinin kuzeyindeki Talada'da Nureddin Zengi Hareketi mensuplarının bulunduğu bir köyü basarak militanlarla birlikte ailelerini de öldürdü.

Katliamda aralarında kadın, çocuk ve 4 militanın da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin öldüğü duyuruldu.

Al Masdar'ın haberine göre muhalif kaynaklar, HTŞ'nin özel olarak bu aileyi hedef aldığını, ailenin İdlib'deki son çatışmalı süreçte HTŞ karşıtı söylemleriyle tanındığını belirtti.

NUREDDİN ZENGİ HAREKETİ

Geçmişte ABD, Katar ve Türkiye tarafından desteklenen Nureddin Zengi Hareketi, Heyet Tahrir'uş Şam'ın kurulduğu dönemde HTŞ'ye katılma tartışmaları sonucu bölünmüştü. HTŞ'nin içinde yer alan Nureddin Zengi'ciler, örgütün Ahrar Şam ve ÖSO'ya karşı saldırgan tutumu sebebiyle Temmuz ayı sonunda gruptan ayrılmıştı. Nureddin Zengi Hareketi, Halep yakınlarında 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğun başını "Esad destekçisi" olduğu gerekçesiyle kesmesiyle de tanınıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Serinhisar'daki sel hasarı gün ağırınca ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Denizli'de belediye işçisi istinat duvarı altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...