23 Temmuz 2012 09:53

Kolunu ve gözünü kaybetti azmini kaybetmedi

Sekiz yıl önce Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde çobanlık yaptığı sırada bulduğu bir mayını kurcalaması sonucu bir gözünü ve kolunu kaybeden Mehmet Nesim Öner’in mücadele azmi onu başarıya ulaştırdı. Avrupa Görme Engelliler Atletizm kategorisinde Avrupa üçüncüsü olarak büyük bir başar

Kolunu ve gözünü kaybetti azmini kaybetmedi
Paylaş

1994 doğumlu Mehmet Nesim Öner’in ne yüzündeki tahribat ne de bir kolu ile gözünü kaybetmesi mücadele azmini bitirmedi. Öner, lise 3’e gittiği sırada Denizli’de yapılan Türkiye Görme Engelliler yarışmasına katılarak, Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Bunun üzerine yerel, ulusal ve uluslararasında yapılan atletizm müsabakalarına katılmaya başlayan Öner, atletizm alanında birçok başarıya imza attı.

28 Haziranda Hollanda’da katıldığı Avrupa Şampiyonası Görme Engeliler Atletizm kategorisinde 800 metreyi 1 dakika 57 saniyede koşarak Avrupa üçüncüsü olan Öner, şimdi ise olimpiyatlarda birinciliğe hazırlanıyor. Öner, 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında atletizm alanındaki yarışlara katılacak.

KISA ZAMANDA BÜYÜK BAŞARI

Öner, lise 3. sınıfta Beden Eğitimi öğretmeni sayesinde atletizm ile tanıştığını söylüyor ve ekliyor: “Atletizmde profesyonelliği ise yaklaşık 2 yıldır beraber olduğum Muhyettin Hocam sayesinde oldu. Muhyettin Hoca ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra gelişimim 2 kat arttı. Birinci hedefim Avrupa Şampiyonası Görme Engeliler Atletizm kategorisine katılmaktı. Ben bu yarışlara katıldım hem de üçüncülük yaptım. Başarımdaki temel unsurlar arasında Bağlar Belediyesinin bana verdiği maddi destek de var. Belediyeden başka hiç kimse bana yardımda bulunmadı. Bağlar Belediyesi bana her türlü imkanı sundu” diyor.

Genç atlet, devlet yetkililerine mayınlı arazilerin temizlenmesi için çağrıda bulunuyor.
2 yıldır Öner’in antrenörlüğünü yapan Muhyettin Gökçe ise, Öner’in çok azimli olduğunu belirterek, “Nesim’in başarılı olmasındaki en temel sebeplerden birisi antrenman koşullarının yaratılması, gerekli malzemelerin alınması yani spor ihtiyaçlarının karşılanabilmesi. Bunların hepsini Bağlar Belediyesi sağladı bize. Ben buradan onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Munzur sendikaya akar mı?

SONRAKİ HABER

Mursi’den ‘işçi açılımı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...