23 Temmuz 2012 09:49

Süreyya Paşa’da direniş çadırı

SÜREYYA Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde, taşeron şirketin imzalatmak istediği “Hiçbir alacağımız yok” yazılı belgeleri imzalamadıkları gerekçesiyle 3 taşeron işçi işten çıkarıldı. Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, işten çıkarmalar üzerine hastane önünde direniş çadırı ku

Süreyya  Paşa’da  direniş çadırı
Paylaş

SÜREYYA Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde, taşeron şirketin imzalatmak istediği “Hiçbir alacağımız yok” yazılı belgeleri imzalamadıkları gerekçesiyle 3 taşeron işçi işten çıkarıldı. Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, işten çıkarmalar üzerine hastane önünde direniş çadırı kurdu.
İşten çıkarılan 3 taşeron işçi için sabah saatlerinde hastane yönetimi ile Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) temsilcileri bir araya geldi. Bu sırada hastane önünden bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyeleri, işten çıkarılan işçilere destek verdi. Görüşmenin olumsuz sonuçlanması üzerine işçiler hastanenin önünde basın açıklaması yaparak, direniş çadırı kurdu. İşten çıkarılan işçilerden Hamdi Azbay, yıllardır hastanenin yemekhanesinde taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırıldıklarını; ancak ihaleyi yeni alan şirket tarafından yıllardır verdikleri emeğin gasp edilmek istendiğini ifade etti. Azbay, “Hiçbir alacağımız olmadığı ve tüm alacaklarımızı bir önceki şirketten aldığımıza dair belge imzalatılmak istendi” diyerek, bu belgeyi imzalamadıkları için işlerine son verildiğini belirtti.
Haksız yere işlerine son verildiğini belirten Azbay, direniş çadırının işe geri alınıncaya kadar hastane önünde olacağını belirtti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polisin 14 Temmuz’daki 'cinsel tacizi' Mecliste

SONRAKİ HABER

Munzur sendikaya akar mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...