‘Körfez’ filminin ilk fragmanı yayınlandı

Bir eve dönüş hikayesinden bir distopyaya dönüşen, Emre Yeksan imzalı ‘Körfez/The Gulf’un ilk tanıtım videosu yayımlandı. 

31 Ağustos 2017 07:37
Paylaş

 

Bir eve dönüş hikayesinden bir distopyaya dönüşen, Emre Yeksan imzalı ‘Körfez/The Gulf’un ilk tanıtım videosu yayımlandı. 

‘Körfez’ dünya prömiyerini, 4 Eylül’de 32. Venedik Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası’nda (Venice International Film Critics’ Week) yapacak. Aynı zamanda Geleceğin Aslanı Ödülü adayları arasında yer alan film, şehri yaşanamaz hale getiren bir çevre felaketi üzerinden güncel politikalara ve sınıflararası çatışmalara incelikli ve mizahi bir tarzla bakıyor. 

Filmde, 30’lu yaşlarında, yeni boşanmış Selim, ailesinin yanına İzmir’e döner. Selim, eski hayatının izleriyle karşılaşırken, körfezde gerçekleşen bir kaza şehirdeki hayatı derinden sarsar. Selim, yıllar sonra geri döndüğü İzmir’de yeni bir dünyayı keşfe dalar. 

‘Körfez’ İstanbul’dan ‘geri dönüş’ün hikâyesini İzmir’in sokaklarında Selim’le beraber anlatıyor. Alsancak’tan Karşıyaka’ya, Göztepe’den Çiğli’ye, Bayraklı’dan Kadifekale’ye kadar İzmir’i sokak sokak arşınlayan filmin ana karakteri Selim’i ‘Karadayı’, ‘Analar ve Anneler’ ve ‘Rüya’ dizilerinden tanıdığımız Ulaş Tuna Astepe canlandırıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Ahmet Melih Yılmaz, Serpil Gül, Müfit Kayacan, Cem Zeynel Kılıç, Damla Ardal, Merve Dizdar gibi isimler yer alıyor. 

Başka Sinema dağıtımıyla vizyona girecek ‘Körfez’in Venedik’teki dünya prömiyerinin ardından festival gösterimleri devam edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TOKİ’de reklam iyi, ama, aleyhine açılan davaları kaybediyor

SONRAKİ HABER

Emniyet, Şaşmaz ve Aker'in görüntülerine müfettiş atadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa