31 Ağustos 2017 07:30

TOKİ’de reklam iyi, ama, aleyhine açılan davaları kaybediyor

Reklama 9.5 milyon TL harcayan TOKİ, aleyhine açılan 21 binden fazla davayı kaybetti.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer’in TOKİ ile ilgili sorusunu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın verdiği bilgiye göre reklam, tanıtım ve kampanya duyurularına son 5 yılda 9.5 milyon TL harcayan TOKİ’nin,  aleyhine açılan 21 bin 289 davayı kaybettiği belirlendi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının, pek çok ilde yürütülen projeler kapsamında zamanında teslim edilmeyen konutlarla ilgili sorunları TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TOKİ’nin kampanya duyuru ve reklamlarını başarılı bir şekilde yapmasına rağmen, TOKİ’den daire satın alan pek çok yurttaşın pişmanlığını gündeme getirdi. 

24 BİN 175 DAVADAN, 21 BİN 289’UNU KAYBETTİ

“TOKİ’den daire satın alanların dairelerin kalitesizliğinden yakındığını ve anahtar teslimlerinin vaadedilen süreden daha geç yapıldığı yönünde şikayetler aldıklarını” ifade eden Gürer, “Aralık 2014 tespitiyle TOKİ’ye açılan dava sayısı 24.175’e ulaşmıştır. Bu davaların 21,289 tanesini TOKİ kaybetmiştir” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TOKİ’nin konutları zamanında teslim etmemesinin mağduriyetler yarattığı ve ihalelerin yenilenmesi ile farklılıklar oluştuğunu belirterek kaliteli, düzenli ve doğru bir çalışma yapılmamasının sorunlar ürettiği görülmektedir" dedi. KİT komisyonunda da konuyu gündeme getirdiğini ifade eden Gürer, “TOKİ ilan giderlerinin de dikkat çekici olduğunu ve bu uygulamanın hakkaniyet ölçülerinde eşit yayın kuruluşlarına verilip verilmediği ya da kurumun bu yolla sağladığı faydanında ayrıca inceleme ve sorgulamaya değer bulunduğunu”
ifade etti. “TOKİ aleyhine açılan davalar ve verilen kararlarla TOKİ’de yapılan yanlış uygulamaların yasal olarakta görüldüğünün” altını çizdi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası başlıyor

SONRAKİ HABER

‘Körfez’ filminin ilk fragmanı yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...