31 Ağustos 2017 07:24

Grevdeki Aroma işçisi: Bayramda kısmetimize direnmek düşmüş

Bursa'daki greve çıkan Aroma işçileri fabrika önünde 15 gündür nöbet tutuyor.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa
 

Aroma Meyve Suları İşletmesi patronu ile Tek-Gıda-İş Sendikası arasında süren toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan 290 işçinin başlattığı grev 15. gününe girdi. 15 gün boyunca fabrika önünde nöbet tutan işçiler kurban bayramını fabrika önünde karşılayacak.
 
Bayramın ikinci günü fabrika önünde kurban keserek bayramlaşma yapılacağını söyleyen işçiler tüm emek dostlarını da fabrika önüne çağırıyor.
 
İlk defa bayramı fabrika önünde karşılayacağını söyleyen bir işçi; “İçimde hem mutluluk var hem de burukluk. İnsanın hakkına sahip çıkması her koşulda bunun için mücadele etmesi güzel ve mutluluk verici bir durum. İlk grevin ve bu grevinde ilkleri yaşıyorum. Mesela bayramı fabrika önünde karşılamak gibi. Ama bir yanım da buruk çünkü ailemle daha mutlu bir bayram karşılamak isterdim. Anlaşma sağlansaydı hepimiz için çok güzel olacaktı ve bayram bizim için daha bir tatlı olacaktı. Ama olsun bu bayram da bizim kısmetimize fabrika önünde direnmek düşmüş. Vermiş olduğumuz mücadelede gururluyuz ve yanlış bir şey yapmıyoruz. Yanlış yapan işçisinin hakkını vermemek için direnen patron” dedi.

 

{{329941}}

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Felsefe Kongresi'ne başvurular 11 Eylül'de başlıyor

SONRAKİ HABER

Avrupa Basketbol Şampiyonası başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa