31 Ağustos 2017 00:38

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Arakan'ı görüştü

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi üzerine düzenlenen kapalı oturumda Arakan'da yaşanan gelişmeleri görüştü.

Paylaş

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Arakan'da yaşanan gelişmeleri görüştü. Toplantının ardından açıklama yapan İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, Myanmar konusunda yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini iletti.

Şiddet olayları nedeniyle endişeli olduklarını kaydeden Rycroft, "Myanmar'daki durum nedeniyle kaygılıyız. Tüm şiddet olaylarını kınıyoruz. Tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yapıyoruz" dedi.

'SADECE DURUMU DEĞERLENDİRDİK'

Tüm üyelerin Arakan için Annan raporunda yer alan tavsiyeleri desteklediğini vurgulayan Rycroft, BMGK toplantısından herhangi bir resmi belge çıkmadığını sadece son durumu değerlendirdiklerini ifade etti.

Rycroft, bu toplantının Myanmar'a bir mesaj olduğunu da belirterek gelişmeleri takip edeceklerini söyledi.

Toplantıda Bangladeş'in Rohingyaları kabul edip etmeme konusunu da görüştüklerini anlatan Rycroft, Bangladeş'in bugüne kadar yaptıklarını takdir ettiklerini ve yeni gelenlere de kapıyı açık tutmasını istediklerini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trump'tan Suudi Arabistan'a çağrı: Katar krizini çözün

SONRAKİ HABER

Irkçı AfD partisinden Alexander Gauland'a soruşma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...