30 Ağustos 2017 13:39

ABD’den IŞİD’in Türkiye’deki ‘Mali Emiri’ne yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’in finansal yöneticisi olduğu gerekçesiyle Salim Mustafa Muhammed el Mansur’u yaptırımlar listesine ekledi.

Paylaş

ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın başında Türkiye’ye yerleştiğini bildirdiği el Mansur’u IŞİD’in “Musul Mali Emiri” olarak yaptırım listesine dahil etti.


DW’nin haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı, IŞİD’in finansal yöneticisi olduğu gerekçesiyle Salim Mustafa Muhammed el Mansur’u yaptırımlar listesine ekledi. El Mansur, daha sonra IŞİD’e dönüşen el Kaide Irak kolu için 2009 yılında başlattığı faaliyetlerini IŞİD adına sürdürmek ve örgüte mali kaynak sağlamakla suçlanıyor.


El Mansur’a yönelik suçlamalar arasında “IŞİD’in Musul’u ele geçirdiği 2014 yılında kente yüz binlerce Irak dinarı para aktarmak, 2015 yılında IŞİD adına para aklamak ve transfer etmek, 2016 yılı ortası itibariyle Irak ve Suriye’den çıkarılan ham petrolün satışından sorumlu olmak” bulunuyor. ABD Hazine Bakanlığı, el Mansur’un  2017 başında Türkiye’ye taşındıktan sonra da örgütün “Musul Mali Emiri” olarak faaliyet gösterdiğini” bildirdi.


ABD Hazine Bakanlığının, “özel tanımlı küresel terörist” olarak sınıflandırdığı el Mansur’a yönelik yaptırımlar, ABD ve Irak’taki mal varlıklarının dondurulması ve kendisiyle iş yapılmasının yasaklanmasını içeriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KESK Manisa Şubeler Platformu: Yine barış diyoruz!

SONRAKİ HABER

Satürn’ün halkaları sanılandan çok daha genç olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...