23 Temmuz 2012 09:32

CHP’li Tarhan: Meclis, bu dönem umut vermedi

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, TBMM 24.Yasama Dönemine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Meclis 24.dönem çalışmaları aslında demokrasi adına umut vermemiştir” dedi.TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Tarhan, 24. dönemi, “Gücün tek kişide toplandığı, yasamanın iktidar milletvekillerini bile

CHP’li Tarhan: Meclis, bu dönem umut vermedi
Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, TBMM 24.Yasama Dönemine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Meclis 24.dönem çalışmaları aslında demokrasi adına umut vermemiştir” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Tarhan, 24. dönemi, “Gücün tek kişide toplandığı, yasamanın iktidar milletvekillerini bile inciten bir anlayışla, tek kişinin iradesine tabii kılındığı talihsiz bir dönem” olarak değerlendirdi.

SANSÜR MECLİS TV’Yİ KAPATTIRDI

Tarhan, sansürcü anlayış nedeniyle Meclis TV yayınlarının halktan kaçırıldığını belirterek şunları söyledi:
“Geleneklerinden uzaklaşan ve sadece başbakanın talimatlarına kulak kabartan TBMM alabildiğine bu yıl itibarsızlaştırıldı. Tek parti faşizmini meşrulaştıran bir ortama dönüştürülmeye çalıştırıldı. Buna karşı çıkması gereken TBMM Başkanı ne yazık ki iktidarın çizdiği sınırların dışına çıkamadı. Başta tutuklu milletvekilleri olmak üzere hiçbir konuda özgür irade sergileyemedi.
Sansürcü bir anlayışla bu yıl ilk kez Meclis TV kapatıldı. Parlamento çalışmaları bu suretle halktan kaçırıldı. Bununla da yetinilmedi içtüzük marifetiyle muhalefet in susturulması için her yol denendi. İlk defa 24. Dönem parlamentosunda kaba güç kullanılarak tekme ve tokat adeta bir yasama enstrümanına dönüştürüldü.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de her 5 çocuktan biri obez

SONRAKİ HABER

Savcı, ‘JİTEM terör örgütüdür’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...