30 Ağustos 2017 12:20

28 günde en az 28 kadın intihara kalkıştı

Ekmek ve Gül haber sitesinin Ağustos ayında yaşanan kadın intiharlarına ilişkin derlediği haberler, intiharlardaki korkunç tabloyu  gözler önüne serdi

Paylaş

Ekmek ve Gül haber sitesinin Ağustos ayında yaşanan kadın intiharlarına ilişkin derlediği haberler, intiharlardaki korkunç tabloyu  gözler önüne serdi. Yerel ve ulusal basından derlenen haberlere göre 28 günde en az 28 kadın intihara kalkıştı. Kadınların bir kısmının "intihar görünümü altında öldürüldüğü" de ortaya çıktı. 

İntiharları değerlendiren Psikolog Banu Bülbül, yaşamına son veren veya intihar girişiminde bulunan kadınların önemli bir bölümünün yoksul kadınlar olduğunu ifade etti. Bülbül, “Şiddet, baskı, yoksulluk, işsiz kalma (atılma, atanamama) gibi intihar nedenleri sıralanıyor haberlerde. Ayrıca kocasını yaralayan bir kadının hayatta kalmayı başarma deneyiminden öğreniyoruz ki; aslında kocası tarafından ilaç içirilerek intihara zorlanmış. Bu bilginin kendisi dahi intiharların kaçının gerçekten intihar olduğunu, kaçınınsa cinayet olduğunu sorgulatıyor bizlere" dedi. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCEKİ HABER

Sokaktan sahiplendiği yavru kargaya metal müzik dinletiyor

SONRAKİ HABER

Ayçiçek fiyatları tepki çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...