30 Ağustos 2017 09:15

Kurultay panik yarattı bu iftiralar o nedenle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Adalet Kurultayı ile ilgili hükümet, AKP açıklamaların ve Güneş gazetesinin haberini değerlendirdi.

Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul

AKP’nin, CHP’nin 4 gün süren Adalet Kurultayı’nı karalama kampanyası devam ediyor. Hükümet temsilcileri kurultay başladığı günden beri kurultaya tepkisini dile getiriyor. 

Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘atlet’ ile yemek yemesi ‘tuhaf’ bulundu. Sonra  kurultayda içki tartışması başladı. Son olarak AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’nin Adalet Kurultayı’nın sonuç bildirgesini ‘utanç belgesi’ olarak niteleyerek CHP’yi halkı örtülü isyana teşvik etmekle suçladı. 

AKP temsilcilerinin kampanyasına medya da katılıyor. Güneş gazetesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Adalet Kurultayı’nda içki içerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çadırını bastığını iddia etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, hükümet temsilcilerinin açıklamalarını, AKP ve Güneş gazetesinin haberlerini gazetemize değerlendirdi. 

Erdoğdu, Kurultay’ın toplumun bütün kesimlerini birleştirdiğini bu nedenle hükümetin panik olduğunu ve bu panikle iftira haberleri yaptığını söyledi. Erdoğdu “Saray çevreleri ve AKP hükümeti bir araya gelmeyi engellemek için her şeyi yapıyor. Adalet Kurultayı’na ülkücülerden, solculardan, muhafazakarlardan, her kesimden çok nitelikli ve değerli bir katılım oldu. Bu kurultaydan saray çevrelerinin çok korktuğunun farkındayız. Onları korkutmaya devam edeceğiz” dedi. 

‘KURULTAYI KARALAMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR’

Erdoğdu Adalet Kurultayı’nın siyasal tarihimizde görülmemiş nitelikte bir organizasyon olduğunu, yüzlerce bilim, düşünce ve akademi insanının, Türkiye’nin meseleleri üzerine kafa yorduğunu belirterek “Katılan herkes çok nitelikli, değerli ve kaliteli buldu bu organizasyonu. Bu, AKP ve Saray çevrelerini rahatsız etti. Kurultayın başından itibaren bu kurultayı karalamak için her şeyi yaptılar. İftira haberlerle dolu haberler yaptılar. Yazdıkları haberlerin hiçbir gerçeği yok. Böylesine haberler yapmak ahlaksızlık, vicdansızlık ve namussuzluktur” dedi. 

Erdoğdu “Benim gece vakti genel başkanımızın çadırını bastığımı söyleyebilmek için insanların aklını yitirmesi gerekiyor. Bu kadar namussuzluk olmaz, bu kadar vicdansızlık olmaz, bu kadar ahlaksızlık olmaz. Bunların şirazesi de bozuldu. ‘Ne yapabilirler’ diye düşünürken artık bunu da yaptılar” diyerek yargıya gideceklerini ama yargının nasıl baskı altında olduğunu da bildiklerini söyledi. 

‘GAYRİ MEŞRU BİR DÜZEN SÖZ KONUSU’

Mahir Ünal’ın sonuç bildirgesine dair ‘utanç’ yorumunu da değerlendiren Erdoğdu Ünal’ın açıklamaların elle  tutulur bir yanı olmadığını söyleyerek “YSK’nin verdiği karar ortada. Mühürsüz pusulaları geçersiz sayarak bu referandum çalındı. Kanunun açıklığına rağmen referandumda halkın iradesi çalındı. Çalınmış bir rejim, gasp edilmiş bir anayasa, gayri meşru bir düzen söz konusudur” diye konuştu. 

“Biz bu baskıya ve zulme rağmen çatışma, karışma olmaması için ya Çanakkale’de ya yollarda eylemler yapıyoruz. Tek istediğimiz halka derdini anlatabilmek” diyen Erdoğdu kurultayın milliyetçilerden ve Kürtlerden de destek gördüğü ve mücadele hattı genişlediği için hükümetin panik olduğunu ve bu panikle de iftira haberlerle saldırdığını aktardı. 

‘ONLARI KORKUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Erdoğdu “Bizim bütün kelamımız 2019 yılında yapılacak seçimleri kazanarak Türkiye’nin bir an evvel normalleştirilmesine çalışmak. Bunun için toplumun bütün kesimlerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu durumun zorluklarının farkındayız” diyerek Saray çevreleri ve AKP Hükümetinin bir araya gelmeyi engellemek için her şeyi yaptığını, Adalet Kurultayı’na ülkücülerden, solculardan, muhafazakarlardan ve her kesimden çok nitelikli ve değerli bir katılım olduğunu, bu kurultaydan da saray çevrelerinin çok korktuğunu söyledi. 

Erdoğdu sözlerini şöyle tamamladı: “Onları korkutmaya devam edeceğiz. Halkımızla birlikte demokratik mücadeleyle kurulan bu gayri meşru düzene son vereceğiz” 


AKP, ADALET KURULTAYI SONUÇ BİLDİRİSİNE ‘UTANÇ’ DEDİ 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Adalet Kurultayı ve sonrasında açıklanan sonuç bildirisine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Adalet Kurultayı’nı ‘sözde’ olarak tanımlayan Ünal sonuç bildirisine dair “Kurultayın adalet mefhumunu istismar etme tarzıyla siyaset tarihimize bir utanç belgesi olarak geçecek bir sonuç bildirgesi yayımlamıştır” dedi. 

AKP’nin adalet, ekonomi, inanç özgürlüğü, eğitim, farklı yaşam tarzlarının güvence altına alınması, medya çeşitliliği konularında yüksek başarı sağlığını iddia eden Ünal “Belgedeki asıl amacın 'Türkiye'de hukuk yok' mesajı ile uluslararası alanda FETÖ davalarını hükümsüz kılmak olduğu açıkça görülmektedir” dedi. 

Ünal kurultayın sonuç bildirgesiyle FETÖ'cülerin doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yollarının açılmaya çalışıldığını da iddia ederek şunları söyledi:

“Bildirgenin temel hedefi, adalet istencini istismar ederek, uluslararası alanda Türkiye'ye saldıran kesimlere altlık oluşturmak ve onlar adına uluslararası kamuoyuna içeriden seslenmektir. Şüphesiz bu ülkenin tüm siyasi partileri, her konuda görüşlerini ifade edebilir, bu minvalde sorunlu gördükleri konulara dair öneri ve eleştirilerini dile getirebilir. Adalet mücadelesi ise tüm tartışmaların da ötesinde, meşruluğu tartışma konusu dahi yapılamayacak kadar kutsal bir mücadeledir. AK Parti hükümetleri 2002'den bu yana Adalet mücadelesini meşru zeminde, millet adına en etkin şekilde yapabildiği için milletimizin takdirine mazhar olmuşlardır.

Kılıçdaroğlu CHP'si böylesine kutsal bir mücadeleyi meşruiyet zemininde yürütmek yerine, devletin, anayasanın, mahkemelerin meşruiyeti olmadığını ifade etmektedir. Ağır bir darbe girişimi yaşamış ve bunun sonuçlarını yönetmeye çalışan, terör örgütleri ile zorlu bir mücadele verilen ülkemizde devletin çöktüğünü söylemekle ne yapılmak istendiği gayet açıktır.

'Türkiye'de hukuk yok, mahkemelerde adalet yok, hakimler iktidardan talimat almaktadır' açıklamalarıyla iç hukuk yolları yok sayılmakta, bu yolla FETÖ'cülerin doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yolları açılmaya çalışılmaktadır. Keza yargılamalar sonuçlandıktan sonra ise AİHM'e bu açıklamalar ile yargı kararlarını bozmak için bir altlık sunulmaktadır. FETÖ'nün düzenlendiği MİT tırları operasyonu üzerinden Türkiye'yi yargılatmayı amaçlayan büyük kumpasın bir parçası olan Kılıçdaroğlu, bugün Türk yargısına saldırarak 15 Temmuz işgalcisi FETÖ'cülerin yargılanmasını uluslararası alanda hükümsüz kılacak bir girişim içindedir.

Ahlaki ve siyasi meşruiyeti gözeten bir adalet mücadelesi, Anayasayı 'gayrımeşru', seçilmiş hükümeti 'sivil dikta', seçilmiş Cumhurbaşkanını 'diktatör' ilan ederek sokak ve örtülü isyan çağrısı yaparak yapılmaz.  

Kılıçdaroğlu'nun CHP'si hangi Anayasal düzen içerisinde adalet aradığını topluma açıklamak durumundadır. Devam eden yargı süreçlerine bu kadar aleni bir şekilde saldıran Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu Anayasa'nın 138. maddesine uygun mudur? Bunu da aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Çürümeyi yazan gazeteciler tutuklanıyor

SONRAKİ HABER

YPG komutanı Ebu Emced, Rakka’da hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...