30 Ağustos 2017 09:14

Yarkadaş: Çürümeyi yazan gazeteciler tutuklanıyor

CHP'li Yarkadaş, 'İktidar partisi çürüdüğünün görülmemesi için gazetecileri susturmaya çalışıyor' dedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Dikili Belediyesinin düzenlediği Kitap Şenliği’ne katıldı. Gazetecilere dönük baskıları anlatan Yarkadaş, “İktidar partisi çürüdüğünün görülmemesi için gazetecileri susturmaya çalışıyor” dedi.

‘GERÇEĞİ YAZANLAR HEDEFTE...’

Cumhuriyet ve BirGün Gazetesi çalışanlarının da aylardan bu yana haksız bir biçimde cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, “Cumhuriyet Çalışanları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Emre İper de gerçeği yazan bir gazetenin mensubu olmanın bedelini ödüyor. Terör örgütü FETÖ’ye karşı tavırları net olan arkadaşlarımız, trajikomik bir suçlamayla cezaevinde tutuluyor. İktidar, BirGün çalışanı Mahir Kanaat ile Diken’in Editörü Tunca Öğreten’i de aylardan bu yana cezaevinde tutuyor” dedi.

Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu ile Mediha Olgun’un üç ayı aşkın bir süredir iddianameleri hazırlanmaksızın cezaevinde olduğunu hatırlatan Yarkadaş, Ne suç işlemiş Gökmen’le Mediha! Cumhurbaşkanının tatil yaptığı otelin adını yazmışlar. Bu haber gerekçe gösterilerek iki arkadaşımız tutuklanıyor” dedi.

Yarkadaş, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Emre İper, Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve ismini sayamadığımız onlarca basın mensubunun tek suçu iktidarın yaşadığı çürümeyi göstermek. İktidar çürüdüğünün görünmemesi için gazetecileri susturmaya ve gerçeği saklamaya çalışıyor” diye konuştu.

TUTUKLU GAZETECİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

AKP’nin Türkiye’ye verebileceği hiçbir şeyinin olmadığını söyleyen Yarkadaş, “Gazeteciler bu çıplak gerçeği topluma göstermeye çalışıyor. AKP bunu engellemeye ve yaşadığı çürümeyi gözden kaçırmaya gayret ediyor. Gazeteciler bunu yazdığı için susturulmak isteniyor” dedi.

Yarkadaş konuşmasını bitirirken, “Gökmen’e, Mediha’ya, Cumhuriyet’in tutuklu Çalışanları Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’a, BirGün’den Mahir’e selam olsun” ifadesini kullandı. Bunun üzerine panele katılan yaklaşık 850 kişi ayağa kalkarak isimleri okunan gazetecileri dakikalarca alkışladı. (MEDYA SERVİSİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

Fındık üreticileri: Tekellere değil üreticiye hizmet et

SONRAKİ HABER

Kurultay panik yarattı bu iftiralar o nedenle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...