30 Ağustos 2017 06:57

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanıyor

Ankara'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. İstanbul'da törenin ilk adresi ise Taksim'di.

Paylaş

Ankara'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, ve beraberindeki devlet erkanı, Anıtkabir’e çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. 

Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Aziz Atatürk, Büyük Zafer'in 95. yıldönümünü birkez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun."

Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Beştepe olacak. Anıtkabir'e çıkan yollarda güvenlik önleminin alındığı da görüldü. 

BAHÇELİ İLE AYAK ÜSTÜ SOHBET 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanında bulunan  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşarak ayak üstü kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

ANITKABİR, 30 AĞUSTOS'TA VATANDAŞLARIN ZİYARETİNE AÇILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle protokolün ardından Anıtkabir de vatandaşların ziyaretine açıldı. Ziyaretçilerden bazıları Aslanlı Yol'u yürürken “Hak, Hukuk, Adalet” sloganı attı. 

Protokolün ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı. Ziyarete gelenler ellerindeki Türk bayrakları ile Aslanlı Yol'dan yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar İzmir Marşı söyledi ve “Hak, Hukuk, Adalet” sloganı attı. Anıtkabir'e gelenleri ziyaret eden vatandaşlar arasında çocuğuyla gelen aileler, yaşlı kadın ve erkekler vardı. Misak-ı Milli Kulesi önünde uzun kuyruklar oluştu. 

CHP Ankara İl Örgütü ise Anadolu Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürüyüş organize etti. Yürüyüşe CHP Ankara İl Başkanı ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de katıldı.  

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Güvenlik önlemleri kapsamında, x-ray cihazları da tören alanı girişlerine yerleştirildi. X-ray cihazlarından geçen askerlerin bazılarına kimlik kontrolü yapıldığı görüldü. Elle arama noktalarında ise sivillerin üzeri aranırken bazı askerlere kimlik kontrolü uygulaması yapıldığı görüldü. Çatılarda keskin nişancıların olduğu da objektiflere yansıdı. 

Anıtkabir'e çıkan bazı yollar güvenlik nedeniyle trafiğe kapatılırken, Büyükşehir Belediyesine ait bir kamyonun Anıtkabir'e çıkan bir yolun ortasında park halinde olduğu görüldü. 

Tören alanında bulunan bazı kişilerin,  "Recep Tayyip Erdoğan, Dik durma eğilme bu millet seninle, Başkomutanım, reis" diyerek  alkış ve ıslık çalmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, el sallayarak karşılık verdi.

ERDOĞAN, SARAY’DA ZAFER BAYRAMI TEBRİKLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkomutan sıfatıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde üçüncü kez yapılan tören, ana binanın girişinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, kabine üyeleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, orgeneral ve oramiraller, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın da aralarında bulunduğu yüksek yargı organlarının üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, korgeneral ve koramiraller, tümgeneral ve tümamiraller, tuğgeneral ve tuğamiraller, astsubaylar, uzman çavuşlar, tören kıtası askerleri, sivil memurlar ve bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti. 

Erdoğan'ı, yabancı misyon şefleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçileri de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutladı.  Erdoğan, tebrik sırasında bazı büyükelçilerle sohbet etti.

TAKSİM  MEYDANI'NDA 30 AĞUSTOS TÖRENİ

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin ilk adresi Taksim Meydanı oldu.

Cumhuriyet Anıtı'nda saat 09:30'da başlaya törene  İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı. Törende  CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yeraldı. Tören esnasında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da protokol alanına geçerek Şahin, Avsever ve Topbaş'ın yanında durdu.

Tören sırasında polis ekipleri Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis helikopteri de Taksim üzerinde uçtu. Meydanda bulunanlar  töreni ilgiyle izledi. Özel harekat polisleri anıt çevresinde ve binaların çatılarında hazır bekledi. Çelenklerin Cumhuriyet Anıtına bırakılması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meyveciliğe hobi olarak başladı, üretici oldu

SONRAKİ HABER

The knot in Idlib 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...