30 Ağustos 2017 06:12

Türkiye Gazetesinden #HürriyeteKayyum kampanyası

Sosyal medyada başını Türkiye Gazetesi’nin çektiği  #HürriyeteKayyum hashtagi ile kampanya başlatıldı

Paylaş

Sık sık gazetecileri ve gazeteleri hedef göstermekle ünlenen Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, bu kez de Hürriyet’e kayyım atanma çağrısı yaptı. Küçük, “Devlet karar verdiği an Hürriyet gazetesine kayyum atanması ve Doğan Holding’in Boydak Holding hâline gelişi bir dakikalık iştir” diye yazdı. Küçük dışında gazetenin yazarlarından Nuri Elibol ve Batuhan Yaşar da Hürriyet’e kayyım atanmasını istedi. Yazıların paylaşılmasının ardından ise sosyal medyada başını Türkiye gazetesinin çektiği bir kampanya başlatıldı. Gazetenin hesabından yapılan paylaşımlarda “#HürriyeteKayyum”  hashtagi kullanılarak, Hürriyet’e kayyım atanması istendi.

CEM KÜÇÜK, HÜRRİYET’E KAYYIM İSTEDİ

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’ın, 2001 yılında yaşanan kriz sırasında batan ve TMSF’ye devrinin engellenmesi dolayısıyla mudilerinin 16 yıldır ödeme alamadığı İhlas Finans Bankasını hatırlatarak, Holdingin Patronu Mücahit Ören’e “Vatandaşın parasını öde” çağrısı yapması üzerine Türkiye gazetesinden arka arkaya karşı yazılar gelmeye devam ediyor.

Türkiye gazetesi yazarlarından Cem Küçük de, köşesinde klasik üslubuyla, Hürriyet’e kayyım atanarak, Aydın Doğan’ın tutuklanabileceğini iddia eden bir yazı yazdı.

Aydın Doğan hakkındaki iddiaları ve açılan davaları sıralayan Cem Küçük’ün, ‘Aydın Doğan’ın tutuklanma ve Hürriyet’e kayyum atanma korkusu’ başlıklı yazısında, “…Hürriyet Gazetecilik halka açık bir şirkettir ve kanunda çok açıkça yazmaktadır ki, hissedarlar dolandırıldığı an o şirkete kayyum atanır ve TMSF’ye geçer. O konuda bazı resmî belgeleri de yakında yayınlayacağım. Ayrıca o şirketin o suç olan imzayı atan yönetim kurulu da belli. Kısacası DEVLET karar verdiği an Hürriyet gazetesine kayyum atanması ve Doğan Holding’in Boydak Holding hâline gelişi bir dakikalık iştir. Sadece 1 dakika… Öte yandan adaletin geciktirilmesi de asla doğru değildir. Çünkü adalet, DEVLET kavramının temelidir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI SIRAYA GİRDİ

Gazetenin yazarlarından Nuri Elibol yazısında, “28 Şubat’ın aktörleriyle 17-25 Aralık’ı, Gezi kalkışmasını planlayanlar aynı. Bu aktörlerden biri FETÖ elebaşı diğeri Aydın Doğan’dır. Haziran 2013’te açılan 28 Şubat davasında tutuklu sanık yok. Kesinlikle bu dava yeniden görülmeli” diyerek davanın yeniden görülmesini istedi.

Batuhan Yaşar ise, “Takvim yaprakları 25 Kasım 1997’yi gösteriyordu... FETÖ, Aydın Doğan’ı ziyarete gitti.. Aydın Bey, FETÖ’yü Milliyet gazetesinin kapısında karşıladı ve itinayla ağırladı... Doğan, “Bize düşen bir şey var mı? Bir emriniz var mı?​” diyordu..” diye yazdı.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Bu yazıların ardından sosyal medyada başını Türkiye gazetesinin çektiği, TGRT Haber’in de destek verdiği #HürriyeteKayyum hashtagi ile kampanya başlatıldı. Kampanya Türkiye gazetesi yazarlarının Aydın Doğan ve Hürriyet’i hedef alan yazılarıyla desteklendi.

Türkiye gazetesinin internet sitesinde ‘1990’lı yıllar çoktan geride kaldı Aydın Bey…’ başlığı altında Türkiye gazetesi yazarlarından Nuri Elibol, Batuhan Yaşar ve Cem Küçük’ün yazıları alt alta dizildi. 

#HürriyeteKayyum hashtagi ile paylaşılan yazıların yanı sıra Türkiye gazetesi tarafından hazırlanan ve Hürriyet ile gazetenin sahibi Aydın Doğan’ı hedef alan görseller de sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Kampanya kısa sürede TT listesine girdi. (MEDYA SERVİSİ)
 

(MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

YouTube 12 yıl sonra logosunu değiştirdi

SONRAKİ HABER

Meyveciliğe hobi olarak başladı, üretici oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa