30 Ağustos 2017 04:20

Kışlada 'İsmailağa kıyafetine' soruşturma 

Isparta'da, İsmailağa Cemaati üyesi acemi erin çarşı iznine çıkarken giydiği cübbe ve şalvarlı kıyafeti hakkında soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Isparta'da, İsmailağa Cemaati üyesi acemi er F.T.’nin çarşı iznine çıkarken giydiği cübbe ve şalvarlı kıyafeti hakkında soruşturma başlatıldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, nöbetçi subay Yarbay G. A. ile iki askeri personelin imzasını taşıyan tutanağa, yaşananlar şöyle yansıdı:

"Er F.T.'nin başında fes, üzerinde bol bir gömlek, cübbe ve şalvar bulunuyordu. Yarbay A., er T.'ye kıyafeti sordu. Er. T., İsmailağa Cemaati mensubu olduğunu, medrese eğitimi aldığı için giydiğini söyledi. Yarbay A., kışla içinde giydiği kıyafetin, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi. Er. T. kıyafet özgürlüğü olduğunu belirterek giyinme hakkı olduğunu söyledi."

Yarbay A.'nın emriyle Astsubay M. U., er T.'ye üstündeki kıyafetle çarşıya çıkamayacağını söyleyince "Başka kıyafet ayarlayamam" diyen T. üstünü değiştirerek bölük faaliyetlerine katıldı.

Konuyla ilgili disiplin soruşturması açıldı. Tutanakta er T. için "Cumhuriyet'in temel değerlerine bağlı olmayan tutum sergilemiştir" dendi. Astsubay M. U. da T.'nin kıyafetine göz yummakla suçlandı.

M. U. ifadesinde "Üzerinde siyasi veya bölücü herhangi bir simge görmediğim için işlem yapmadım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de 2017'in ilk 7 ayında 26 bin 290 deprem oldu!

SONRAKİ HABER

FT: Referandumda sarsılan Erdoğan AKP'yi silkeliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...