23 Temmuz 2012 09:22

ÖSYM yalanladı tepkiler dinmedi

Habertürk Gazetesinin bugün LYS’de 200 bin öğrencinin puan hesaplamasının unutulduğu haberi ÖSYM tarafından yalanlandı. Haberin haber sitelerinde ve sosyal medyada yankı bulması üzerine bugün öğle saatlerinde açıklama yapan ÖSYM yapılan incelemeler sonucu puan hesaplamalarında bir hataya rastlanmadığını duyurdu. Bu açı

ÖSYM yalanladı tepkiler dinmedi
Paylaş

Habertürk’ün haberine göre, liselerin Türkçe matematik bölümü öğrencilerinin Matematik Fen (MF), sosyal bölüm öğrencilerinin de Türkçe Matematik (TM) puanlarının hesaplanması unutulmuştu.

ALİ DEMİR NEDEN O KOLTUKTA

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, adı sık sık skandallarla gündeme gelen ÖSYM’nin başında bulunan Ali Demir’in neden hâlâ görevde olduğunu sordu.  

Ortaya çıkan skandalların ÖSYM’de ciddi yönetim boşluğu olduğunu ortaya koyduğunu belirten Koncuk açıklamasında, ”Yönetimde beceri noktasında ciddi bir zafiyet var. Dolayısıyla bunun bedelini birilerinin ödemesi gerek bu kişi de tabii ki ÖSYM başkanı  Ali Demir. Geçen yıl LYS'de şifre skandalı bu yıl KPSS sınavında soruların sızdırıldığı yönündeki iddialar, bunları ben yapmadığıma göre Ali Demir artık sorumluluk almalı. Hükümet de artık gerekeni yapmalı. İlla ‘benim adamım olsun’ siyasetiyle başkan seçersek böyle insanlar gelir başa gelir”  ifadelerine yer verdi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ÖSYM’nin KPSS’deki kopya iddialarına tatmin edici bir cevap vermemişken yeni bir skandalla gündeme geldiği ifade edildi.  LYS’deki iddiaların doğru olması halinde ÖSYM Başkanı Ali Demir’in derhal istifa etmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Yaşananlar açıkça gerçekleri göstermiştir.  Eğitimin niteliğini artırmayan, eğitim sistemini enkaz haline getiren, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin emeğinin karşılığını değil de kopyacıların parasıyla puan aldığı bir sistem haline getirilen, her skandaldan sonra yetkililerin sorumluluk almadığı ve görevinin başında oturduğu bir kültürle yönetilen, çıkarılan ÖSYM Teşkilat Kanunu ile deneyimli personelin sürgün edildiği, AKP’nin sorunları çözmek için değil kadrolaşmak için fırsat bildiği, Başbakanın ve kurmaylarının kürsülerden kopyacıları koruyarak, hakkını arayan gençlerimizi tehdit etmekte sorun görmediği, kopyacıların değil, sınava giren binlerce gencimizin cezalandırıldığı sınav sistemi kaldırılmalıdır” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9 caretta caretta yuvası koruma altında

SONRAKİ HABER

Şam: Kimyasal silah kullanmayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...