29 Ağustos 2017 20:08

BAE: Türkiye ve İran, Suriye'den elini çeksin

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed el Nahyan, Türkiye ve İran'ın Suriye'ye müdahale etmeye son vermeleri gerektiğini söyledi.

Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zeyid el Nahyan, Türkiye ve İran’ın Suriye’nin egemenliğini zayıflatmaya çalıştığını ve krize müdahale etmeye son vermeleri gerektiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlediği basın toplantısında konuşan el Nahyan, "Eğer Türkiye ve İran, aralarındaki tarihi sömürgeci rekabeti devam ettirirse bugün Suriye'de gördüklerimizi yarın başka ülkelerde de görmeye devam edeceğiz" dedi.

El Nahyan ayrıca "Suriye problemi, iç siyasi durumun yanı sıra dış güçlerin müdahale etmesi sonucunda ortaya çıktı, özellikle de İran ve Türkiye Suriye'nin egemenliğini zayıflatmak üzere hareket etti. Bu ülkeler krize müdahale etmeye son vermeli" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve BAE Dışişleri Bakanı el Nahyan, düzenledikleri basın toplantısında savaşın müzakere yoluyla sonlanması gerektiğinde mutabık kaldıklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji uyardı: Sinop'ta kuvvetli yağış bekleniyor

SONRAKİ HABER

BM Güvenlik Konseyi, bugün Arakan için toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa