29 Ağustos 2017 14:56

Atlantik Halı işçileri insanca koşullar istiyor

Antep'te bulunan Atlantik Halı işçileri kötü ve ağır koşullarda çalıştırılmalarına tepkili.

Paylaş

Antep'te bulunan Atlantik Halı işçileri kötü ve ağır koşulların yanı sıra bayram öncesi ücretlerinin ve fazla çalışma paralarının eksik ödenmesinden şikayetçi. 

Dev-Tekstil Atlantik Halı’da iplik ve dokuma bölümlerinde çalışan işçilerin kendilerine gönderdiği şikayetleri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre işçiler hastaları, cenazeleri olunca izin almakta zorlandıklarını anlattılar. Cep telefonunun yasak olması nedeniyle acil durumlarda ailelerinin kendilerine ulaşamadığını, telefonu vermeyenlerin çıkışlarının verildiğini dile getiren işçiler, yemekhanenin olmadığını, servislerin kötü durumda olduğunu, tuvaletlere kilit vurulması tehditleriyle de karşı karşıya kaldıklarını belirttiler. İplik bölümünde mesai bitince halı bölümüne hamallık yapmaya gönderildiklerini ifade eden işçiler, dokuma bölümünde de zorla mesaiye bırakıldıklarını söylediler. Pazar günleri dahi çalıştıklarını, dinlenme haklarının olmadığını kaydeden işçilerin bir diğer şikayeti ise şu: “Patron kafasına göre elbise dolaplarını arıyor. İşçiyi farklı nedenlerle yargılıyorlar. Sanki hırsızlık yapıyormuş gibiyiz. Zaten bununla ilgili birimlere dilekçe yazılacak.”

Bayram öncesinde ücret ve fazla mesai ücretlerinin yatacağı sözü verilmesine rağmen eksik ödeme yapıldığını anlatan işçiler, tepkili. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Havran'da 165 kişi MHP'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Game of Thrones'un final bölümü izlenme rekoru kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...