29 Ağustos 2017 12:19

İşçilerin kararlılığı üzerine patron ödeme sözü verdi

İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir inşaatın şantiyesinde, işçilerin ödenmeyen ücretleri için bir haftadır sürdürdüğü eylem sonuç verdi.

Paylaş

Uçar Grup bünyesinde devam eden otel ve hastane olacağı söylenen şantiyede, taşeron firma olan BHK İnşaat, 3 aydır yaklaşık 100 işçinin ücretini ödemiyordu. Ücretlerini alamayan işçiler iş bırakarak 1 haftadır eyleme geçti. Aylardır taşeron firma BHK tarafından oyalandıklarını belirten inşaat işçileri, “Memlekete gideceğiz yol paramız yok, ayırttığımız otobüs biletleri 3 kez yandı” dedi. Bayram öncesi ücretleri yatırılmazsa eyleme devam edeceklerini dile getiren işçiler, taşeron firmanın daha önce de işçilerin ücretlerini vermediğini, bu nedenle 300 işçinin işi bırakıp gittiğini anlattı.Taşeron firma tarafından insan yerine konulmadıklarını belirten inşaat işçileri, “Bayram öncesi bizi mağdur ettiler, biz burada eylem yapıyoruz ama bir yetkili gelip bir açıklama bile yapmadı” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Ücretlerin ödenmemesi üzerine dün de 3 işçi kule vince çıkarak, ücretleri ödenmezse kule vinci devireceklerini söyledi.

Diğer işçiler ise şantiye önünde bekleyişlerini sürdürdü. Hastane ve otel olarak inşa edilen şantiyenin etrafı itfaiye ve polis ekiplerince çevrildi. İşçilerin eylemi kararlılıkla sürdürmesi üzerine ana firma Uçar Grup ücretlerin ödeneceği sözünü verdi. Bunun üzerine işçiler eyleme son vererek, hep birlikte şirket ofisine geçti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Son 25 ayda 2 bin 722 kişi öldü

SONRAKİ HABER

ABD’den nükleer bomba denemesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...