23 Temmuz 2012 08:42

Emniyet belgeleri arasında Dink cinayeti ihbarı

Redhack’in Emniyet Genel Müdürlüğünün İnternet sayfasını hackleyerek, 16 Temmuz’da yayımladığı ihbar mesajları arasında 2006’da Hrant Dink’e bir tehdit mektubu gönderen “Demir” soyadlı kişiye ilişkin bilgiler de yer alıyor.Bir ihbar mektubunda yer alan bilgilere göre, asıl adı Onur Esmer olan Ahmet Demir

Emniyet belgeleri arasında Dink cinayeti ihbarı
Paylaş

Bir ihbar mektubunda yer alan bilgilere göre, asıl adı Onur Esmer olan Ahmet Demir, cinayet günü Ogün Samast’ın yanındaydı ve suikastın gerçekleşmemesi halinde Hrant Dink’i ve Samast’ı öldürecekti.
Agos gazetesinden Funda Tosun’un haberine göre, gönderilen ihbar mektubunda şu ifadelere yer verilmiş: “Hrant Dink’e o mektubu yazan ve yollayan Adem Demir değildir. O kişi Ogün Samast’la birlikte olay günü İstanbul’da olan kişi yani gerçek ismi Onur Esmer olan kişidir. Olay günü kendisi de İstanbul’da O günün suikastını takip ediyordu. Yani açıkçası o yapmasaydı, o yapacaktı. Hem de ikisini birden bitirecekti şu an Onur Esmer denilen şahıs Tokat’tadır. Olaydan sonra Tokat’a kaçtı. Bilgilerinize sunarım”

SORUŞTURMALAR AYDINLATILAMADI

Demir soyadlı şahsın Dink’e gönderdiği tehdit mektubuna ilişkin Şişli Savcılığında 2006’da bir soruşturma açılmıştı. Ancak soruşturma aranan şahsın “bulunamaması” gerekçesiyle hiçbir sonuca ulaşmadı.

Aynı kişinin yer aldığı ikinci olay ise cinayetten bir gün sonra 155 Polis İmdat telefonuna İstanbul Ümraniye Çekmeköy’den açılan bir telefon ihbarı. Bu ihbar, Hrant Dink’in Ahmet Demir tarafından öldürüldüğü ve bu şahsın Çekmeköy ormanında bir evde kaldığı, 250 bin dolar verilmesi halinde yerini göstereceği ve ayrıca Vali Güler’i de öldürecekleri şeklindeydi. Bu ihbara ilişkin soruşturma da aydınlatılmadı.

TEHDİT MEKTUBU

Hrant Dink’e 2006 ocak başında Bursa’dan Ahmet Demir adına “Gestapo Türk” imzasıyla gönderilen tehdit mektubunda şu ifadelere yer verilmişti: “Açık ilandır: Hrant Dink, oğlunu, seni ve Serkis Seropyan’ı bir daha hiç konuşamamak üzere susturacağız. Önce oğlunu. Cesedini Ankara çıkışındaki jandarma bölgelerinin birinden alacaksın. Gestapo Türk.” (BİA)

ÖNCEKİ HABER

TGC 2012 Basın Özgürlüğü Ödülleri bugün veriliyor

SONRAKİ HABER

Bir heykelin yeniden dikiliş öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...