28 Ağustos 2017 23:21

İstanbul'da ESP üyelerine yönelik ev baskınları

İstanbul’da ESP ve SGDF üyelerinin evlerine polis baskını gerçekleştirildi. SGDF Eş Başkanı Ceren Çoban dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) Twitter hesabı (@ezilenler) üzerinden, İstanbul'un birçok yerinde üyelerine yönelik ev baskınları yapıldığını duyurdu.

İstanbul’da ESP ve SGDF üyelerinin evlerine polis baskını gerçekleştirildi. SGDF Eş Başkanı ve Suruç gazisi Ceren Çoban dahil çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği belirtildi

Resmi Twitter'da görüntüle
 

ESP'ye yönelik 4 Nisan sabahı Dersim merkezli 11 ilde operasyon düzenlenmiş ve partinin genel başkanı Çiçek Otlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda partili gözaltına alınmıştı. Çiçek Otlu, İstanbul'da gözaltına alınarak Dersim'e götürülmüş ve 7 günlük gözaltı sürecinin ardından serbest bırakılmış ancak savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. 21 Ağustos'ta Ankara'da yeniden gözaltına alınan Otlu, bir gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında nisan ayında gözaltına alınan ESP MYK üyesi İlke Başak Baydar, SGDF MYK üyesi Beren Atıcı, HDP PM Üyesi Ekber Kaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’nun 76 şirketi var

SONRAKİ HABER

Metin Göktepe Turnuvası sona erdi: 'Paranın hükmüne karşı…'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...