28 Ağustos 2017 22:46

Merkel ve Macron'dan 'ateşkes anlaşmasına uyun' çağrısı

Emmanuel Macron ve Angela Merkel, Rusya ve Ukrayna'ya 'Donbass'taki ateşkes anlaşmasını uygulamak için çabalarınızı artırın' çağrısı yaptı.

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya ve Ukrayna'ya "Donbass'taki çatışmalara ilişkin imzalanan 'okul ateşkesi' anlaşmasını uygulamak için çabalarınızı arttırın" çağrısında bulundu.

Ortak bir yazılı açıklama yayınlayan Macron ve Merkel, Donbass'taki güvenlik durumundan endişe duyduklarını bildirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre Bölgedeki durumun, Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 22 Ağustos'ta yaptıkları dörtlü telefon konuşmasının ardından değişmediği belirtilen açıklamada, "Başkan Putin ve Başkan Poroşenko'yu taahhütlerini tam anlamıyla yerine getirmeye, ateşkesi kamuoyu önünde ve açık bir biçimde desteklemeye ve askeri ve yerel otoritelere buna uygun emirleri vermeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

POROŞENKO: ATEŞKESE DEVAM EDİLMESİ TALİMATI VERDİM

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Ukrayna krizi ile ilgili ortak açıklamasını değerlendirdi. Poroşenko, ilan edilen ateşkese uymaya devam ettiklerini bildirdi.

Poroşenko, ayrıca, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlamak amacıyla barış sürecinin ilerlemesi için ilan edilen ateşkesin kapsamlı bir şekilde olmasını istedi.

​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle ilan edilen ateşkesi sağlamasına yönelik Macron ve Merkel'in ısrarlı çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirten Poroşenko, "Kendi tarafımdan Ukrayna silahlı kuvvetleri yöneticilerini ateşkese uymaya devam etmeleri talimatı verdim" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna Temas Grubu Temsilcisi Boris Grızlov, Donbass''ta 25 Ağustos'tan itibaren 'okul ateşkesi' ilan edilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını açıklamıştı. Ukrayna Temas Grubu'nun Belarus'un başkenti Minsk'te yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Grızlov, "Eğitim-öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle 25 Ağustos'tan itibaren 'okul ateşkesi' ilan edilmesi konusunda mutabakat sağlamayı başardık" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

G20 protestolarına katılan gence 2 yıl 7 ay hapis!

SONRAKİ HABER

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko’nun 76 şirketi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...