Souad Massi, 6. Uluslararası Klarnet Festivali'nde

Kuzey Afrika'nın en iyi müzisyenlerinden Souad Massi, 6. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında 14 Eylül’de Zorlu PSM Drama Sahnesinde sahne alacak

28 Ağustos 2017 18:45
Paylaş

Her yıl dünyanın en değerli müzisyenlerini, dinleyicilerle buluşturan 6. Uluslararası Klarnet Festivali, bu sene 8- 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Serkan Çağrı’nın sanat yönetmenliğinde yapılacak olan festival, dolu bir programla hazırlıklara başladı.

Şarkılarıyla dünya çapında en iyi Kuzey Afrikalı müzisyen olarak tanımlanan Souad Massi, 6. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında 14 Eylül’de Zorlu PSM Drama Sahnesinde sahne alacak. Massi, 2015 yılında yayımladığı ve Arap şiirinden etkilendiği son albümü “El-Mutakallimûn” ve sınırlar ötesine taşan barış dolu şarkılarını, Serkan Çağrı’nın da konuk sanatçı olarak katılacağı konserde seslendirecek.

Geleneksel müzikleri, folk ve rock ile buluşturduğu özgün tarzıyla dünya müziği arenasında en önemli kadın şarkıcılar arasında yer alan Massi, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice söylediği şarkıları, gitarı ve şarkı yazarı kimliğiyle Cezayir’de rock ile başladığı kariyerine tangolar, flamenko dokunuşları ve Afrika müziklerine kadar birbirinden farklı türleri birleştirerek devam ediyor.

SOUAD MASSI HAKKINDA

Massi, 23 Ağustos 1972’de, Cezayir’in kuzeyinde Cezayir vilayetinde yer alan Bab el-Oued’de dünyaya gelmiş. İşçi sınıfı bir ailedeki 7 çocuktan biri olarak büyüyen Souad Massi’nin, müzik yeteneklerinin bir kısmı da aileden geliyor. 

2015 yılında El-Mutakallimûn (Masters of the Word) albümünü yayımlayan sanatçı  Fado tarzı ve Afrika soul müziğini birleştirirken Arapça şarkılar seslendiriyor. “El Mutakallimun”da, Souad Massi Arap şiirine eğilmiş ve Milenyum’un en önemli şiirlerinden bazılarını şarkılarının en güzel koleksiyonunun sözleri olarak kullandı.

Massi’nin diğer albümleri ise şöyle: 2001: Raoui, 2003: Deb, 2005: Mesk Elil, 2007: Live acoustique, 2010: Ô Houria. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Akşener'in partisinin adı belli oldu: Merkez Demokrat Parti

SONRAKİ HABER

'Ne zaman çocuklarımıza sahip çıkacaksınız?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...