28 Ağustos 2017 15:30

Almanya: Türkiye’ye tüm mali yardımlar kesilmeli

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik lideri Horst Seehofer, Türkiye’ye yapılan ödemelerin durdurulmasını istedi.

Paylaş

Almanya hükümetinin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Türkiye’ye karşı daha sert bir tutum izlenmesini istiyor. CSU lideri, Türkiye’ye yapılan ödemelerin durdurulmasını istedi.

CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, Alman basınına yaptığı açıklamada, “Ankara’dan yeni bir provokasyonun olmadığı tek bir hafta geçmiyor. AB üyeliğine hazırlık amacıyla yapılan tüm mali yardımlar bir an önce kesilmelidir” dedi.

Deutsche Welle Türkçenin aktardığına göre, Seehofer, 2010 yılına kadar Avrupa Birliği bütçesinden Türkiye’ye aktarılması öngörülen yaklaşık 4 milyar 200 milyon avronun ödenmemesini talep etti.

‘ERDOĞAN,  ALMANYA’YA KARŞI REHİNE TOPLUYOR’

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Schweriner Volkszeitung’un pazartesi günkü baskısında yer alan açıklamasında Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşlarına değinerek Ankara’ya yönelik daha sert bir tutum izlenmesini talep etti. 

Almanya’nın Schwerin kentinde yaşayan David B’nin Türkiye’de yaklaşık 5 aydır tutuklu olduğunun ortaya çıkmasının “Erdoğan rejiminin tüm muhalif seslere karşı vicdansızlığını bir kez gösterdiğini” kaydeden Özdemir, Erdoğan hakkında “Ülkemize karşı rehine topluyor” diye konuştu.Erdoğan’ın sadece sertlik ve paranın dilinden anladığını belirten Özdemir “İşte bunları, vatandaşlarımızın ve Erdoğan rejiminin tüm siyasi tutuklularının serbest bırakılması için kullanmalıyız” dedi. 

SCHULZ: ERDOĞAN’A ZAMAN TANINMALI

Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Başbakan Adayı Martin Schulz da pazar günü yaptığı açıklamada Erdoğan’a birkaç haftalık bir süre tanınmasını talep etmişti. Schulz eğer bu süre içerisinde Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşları serbest bırakılmazsa Gümrük Birliği görüşmelerinin ve AB üyelik yardımlarının kesilmesini talep etmişti.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin ve Hindistan sorunlu bölgeden geri çekiliyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Filistin'de birlik ve beraberlik sağlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...