28 Ağustos 2017 13:49

Bölgede yüzlerce öğretmen sürgün edildi

Diyarbakır, Dersim, Batman, Mardin, Urfa ve Antep’te görev yapan yüzlerce Eğitim Sen üyesi  öğretmen sürgün edildi.

Paylaş

Cumhur Daş
Diyarbakır

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 264 öğretmen sürgün edilirken, Elazığ’da 72, Antep’de 51, Van’da 51, Urfa’da 367 eğitimcinin sürgün edildiği öğrenildi. Batman ve Mardin’de ise henüz sürgün sayısı netleşmedi.

Sürgünlere ilişkin konuştuğumuz Eğitim Sen Diyarbakır 1 No.lu Şube Başkanı Abbas Şahin, geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde herhangi bir sürgünün gündemde olmadığına dair yetkililerin kendilerine açıklama yaptığını belirterek, “Bize bir sürgünün olmayacağı söylenmişti. Ancak gelinen yerde yüzlerce üyemiz sürgün edildi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde yeni sürgünlerin de yaşanacağını düşünüyoruz. Bundan sonra her sıkıştıklarında sürgünün gündeme alacakları bir konu olduğu görülüyor” dedi. Sürgünlerin baskı politikasının bir uzantısı olduğunu kaydeden Şahin, “Öncelikle geçmişten bu yana devletin bölgedeki insanları farklı yerlere sürme geleneği vardır. Bu dönemde her yöntemi kullanarak muhalif kesimleri bastırmak istiyorlar. 2019 seçimlerine bir hazırlık var. Bu hazırlıkta da kendine muhalif olan kesimleri etkisizleştirme çabası var. Tamamen sistematik, ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, topluma bir baskı unsuru oluşturmak ve sindirme politikasını toplumun genlerine kadar işletmek için yapılmış bir şey olarak görmek gerekiyor” dedi.

Üyelerinin henüz hangi illere gönderildiğine dair bir bilgi alamadıklarını söyleyen Şahin, “Okul müdürlüklerinde sisteme girildiği zaman sürgün edilen üyelerimizin o okulda kontenjanlarının, normlarının olmadığı görüldü. Sadece il dışına gönderildikleri görülüyor. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü ile de yaptığımız görüşmede böyle bir çalışmanın olduğu söylendi. Bu duruma sessiz kalmayacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı kalktı, yıkım başladı

SONRAKİ HABER

İnşaat sektöründe istihdam azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...