23 Temmuz 2012 08:02

Kadınlar hesap sormak için karakola yürüdü

Kadınlar, Fatih Şehit Tevfik Fikret Polis Merkezi önüne gelerek, eşleri tarafından vahşice katledilen Mahmure Karakule ve Zahide Feyzioğlu’nun ölümlerinde sorumlulukları bulunan polisleri protesto etti.İstanbul Feminist Kolektifi üyeleri, 14 yaşında evlendirilen ve eşi tarafından 47 kez bıçaklanarak katledilen Mahmure Karakule’nin ve

Kadınlar hesap sormak için karakola yürüdü
Paylaş

İstanbul Feminist Kolektifi üyeleri, 14 yaşında evlendirilen ve eşi tarafından 47 kez bıçaklanarak katledilen Mahmure Karakule’nin ve yine eşi tarafından bıçaklanarak katledilen Zahide Feyzioğlu’nun tüm şikayetlerine rağmen önlem almayan polisleri protesto etti. Dün akşam Fatih Şehit Tevfik Fikret Polis Merkezi önüne gelen kadınlar, mor eşarplarla zincir oluşturarak, “Mahmure’yi korumadınız Zülfikar Bakır’ı engellemediniz” pankartı açtı.

POLİS KORUSAYDI KADINLAR YAŞAYACAKTI

Kadınlar adına açıklama yapan Asena Günal, 19 yaşındaki Mahmure Karakule’nin ve 4 çocuk annesi Zahide Feyzioğlu’nun eşleri tarafından şiddet gördüğü bilinmesine rağmen kimsenin üzerine düşen görevi yapmadığını söyledi. Günal, savcılar, polisler ve mahalle sakinleri üzerine düşen görevi yapmış olsaydı kadınların katledilmeyeceğine dikkat çekti. Medyada ise her zaman katledilen kadınların suçlu olduğuna dair söylemlerin olduğunu vurgulayan Günal, “Kadın cinayetleri haberlerinin ayrılmaz bir parçası kadınların şiddetten korunmadığı gerçeğidir” dedi. Günal, polislere seslenerek, “Mahmure'nin katledilmesinden siz de sorumlusunuz. 14 yaşında çocuk gelin olan, sürekli şiddete maruz kalan Mahmure’nin ölümünde, korumadığınız yüzlerce kadının ölümünden sizde sorumlusunuz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Konya’da bir kadın evinde asılı bulundu

SONRAKİ HABER

İHD: Gönen polisler tarafında katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...