28 Ağustos 2017 12:20

Güz dönemi domates fideleri toprakla buluşuyor

Antalya’da seralarda güz dönemi domates ekimine başlandı.

Paylaş

Türkiye’nin sebze ambarı Antalya’da seralarda güz dönemi domates ekimine başlandı. Kumluca’daki 10 üretim tesisinde yetiştirilen fideler, üreticilere dağıtıldı. Güz dönemi hasadı 15 Kasım’da başlayacak. Bu dönemde yapılan hasat, mart dönemine kadar Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak.

Serada dikim yapan Üretici Ali Uluöz, domatesi 80 gün sonra hasat etmeye başlayacaklarını söyledi. Eşi Aynur Uluöz ise “Yaklaşık 2 ay sonra hasat başlar. Domates sürekli ilgi istiyor. Çocuk gibi ilgileniyoruz. Hatta çocuklarımızla o kadar ilgilenmiyoruz. Ciddi emek veriyoruz. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız” dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da üreticileri ziyaret etti. İlçede güz dönemi domates ekiminin başladığına değinen Başkan Kayhan, “Kasım ayının 15 veya 20’sinde domates kızarır, o zaman hasadına başlarız. Domates seralarda güneşi iyi aldığı için, renkli ve hoş kokulu oluyor. Ayrıca raf ömrü de uzun oluyor. Çiftçilerimize, tadı ve aroması iyi olan çeşitleri tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Özkan Fide Tesisleri Sahibi Nihat Özkan, Kumluca’da yeni sezon için ilk dikimi yaptıklarını kaydetti. Edirne’den Iğdır’a kadar bütün Türkiye’ye fide verdiklerini anlatan Özkan, “Demre, Kınık, Fethiye ve Antalya’ya kadar tüm sahil şeridinde güzlük ekim yapılıyor. Yıllık yaklaşık 30 milyon fide üretiriz. 10 milyonu aşılı. Geri kalanı aşısız, düz fide. Domatesin yanı sıra biber, patlıcan, salatalık, kabak, marul gibi sebze fidelerini de yetiştiriyoruz” dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Otomotiv yine ihracat şampiyonu olacak

SONRAKİ HABER

Sur’un yıkımına suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...