28 Ağustos 2017 10:41

Maltepeli 7 bin kadın Boğaz’la buluştu.

Maltepe Belediyesi’nin projesiyle bir ay boyunca süren tekne turuyla ilçede yaşayan 7 bin kadın İstanbul Boğaz’ının güzelliklerini yakından gördü.

Paylaş

Hem deniz havası alan, hem de Boğaz’ın tarihi mekânlarını gezerek keyifli bir gün geçiren kadınlara eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu turlarla, mahalledeki kadın kardeşlerimizi imparatorlukların, inançların ve aşkların başkenti İstanbul’u gezdirip, eğlenmelerini sağladık” dedi.

Maltepe Belediyesi, Maltepeli kadınlar için Ağustos ayı boyuncaİstanbul Boğazı’nda, “Boğaz Turu” düzenledi. İki kıtayı birleştiren İstanbul Boğazı, Maltepe’nin 18 ayrı mahallesinden kadınların ve engelli vatandaşların katılımıyla renkli, eğlenceli, coşkulu buluşmalara tanıklık etti. Kadınların büyük ilgi gösterdiği turlara, 7 bin Maltepeli kadın katıldı. 07-26 Ağustos tarihlerinde ücretsiz düzenlenen gezi programı, Maltepe’nin toplam 18 mahallesi için, 18 tekne turuyla gerçekleşti.

Turlara eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu turların en önemli amacı, mahalledeki kadın kardeşlerimizi, aynı sokakta, hatta aynı binada oturup da birbirini tanımayan, selam vermeyen, ne derdini olduğunu bilmeyen komşularınızla sizleri baş başagetirmek ve 4 saat boyunca imparatorlukların, inançların ve aşklarınbaşkenti İstanbul’u gezdirmek ve kadın kadına eğlenmenizi sağlamak. Aranızda ilk defa boğaza gidenler de var, engelli kardeşlerimiz de var. Ne mutlu bize” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Okul harçlığı için çalışan üniversiteli iş cinayetinde öldü

SONRAKİ HABER

70 yaşındaki adam 10 yaşındaki kızı tacizden tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...