28 Ağustos 2017 08:49

Ferhat Encu’ye kelepçe dayatması

Ferhat Encu yaptığı açıklamada hastane sevki sırasında kendisine 'Bakanlığın talimatı' denilerek kelepçe takılmak istendiğini açıkladı.

Paylaş

HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’dan sonra HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’ye de hastane sevki sırasında kelepçe takılmak istendiği açıklandı. Encu avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada kelepçe takmak isteyen jandarmanın bunun İçişleri Bakanlığı’nın talimatı olduğunu söylediğini açıkladı.

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun avukatı aracılığıyla ilettiği açıklaması şöyle:

“TBMM’nin bir üyesi olarak yaklaşık 10 aydır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmaktayım. Karşı karşıya kaldığımız hukuksuzluğa her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Maruz bırakılmaya çalışıldığımız yeni hukuksuzluk, kelepçe dayatması olarak kendini göstermektedir.

Bugüne kadar gerekli sağlık kontrollerim için çeşitli defalar hastane sevk edildim. Hastane sevklerimde tarafıma kelepçe dayatması yapılmamıştır.  Benzer şekilde aynı cezaevinde tutulan kadın vekillerimize de böyle bir dayatma yapılmadığı konusunda bilgi sahibiyim. Ancak, bu hafta sağlık kontrolüm için hastaneye götürüleceğim sırada jandarma personeli kelepçe takmak istemiş ve bunun İçişleri Bakanlığı’nın talimatı olduğunu söylemiştir. 

Anayasa’nın 80. maddesi uyarınca tüm halkın iradesini temsil eden bir milletvekiline kelepçe takılmasını kabul etmemin halkın iradesine saygısızlık olacağını, İçişleri Bakanlığı’nın bu yönlü talimatını kabul etmediğimi beyan ettim. Cezaevi savcısı da yaptığı görüşmelerde olumlu bir sonuç alamadığını belirtmiştir. 

Bilindiği gibi yakın bir süre önce, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın mahkemeye götürülmesi sırasında kendisine kelepçe dayatması yapılmıştır. Ardından çok kısa bir süre önce Hakkari milletvekilimiz Sayın Abdullah Zeydan’ın hastaneye sevki sırasında kendisine kelepçe dayatılması yapılmıştır. Bugüne kadar olmayan kelepçe dayatması için şimdi İçişleri Bakanlığı’nın bir talimatı ileri sürülmektedir. İçişleri Bakanlığı'nın milyonların iradesini temsil eden ve halen dokunulmazlığı devam eden bir milletvekiline kelepçe dayatması yönündeki talimatı, şahsımızda vücut bulsa da aslında tutukluluğumuz ve hatta hakkımızda hüküm verilmesi gibi bizlere iradelerini temsil eden halklarımıza yöneliktir. Bugüne kadar halklarımıza layık bir şekilde ve onurla taşıdığımız bize emanet edilen temsil iradesini, halklarımıza layık bir şekilde ve onurla taşımaya devam edeceğiz.

Bugün bu konu ile ilgili olarak Adalet Bakanı’na ve TBMM Başkanı’na da yazılı başvuruda bulunacağım. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Berfo Ananın davasının düşmesi mi isteniyor?

SONRAKİ HABER

Ücretsiz geçişler 30 Ağustos’ta başlayıp 5 Eylül’de bitecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...