28 Ağustos 2017 08:13

Birleşik Avrupa Sol Grubu’ndan tutuklu vekiller için mektup

AKPM Birleşik Avrupa Sol Grubu Başkanı Kox, İsmail Kahraman’a yazdığı mektupta tutuklu vekillerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Paylaş

AKPM Birleşik Avrupa Sol Grubu Başkanı Tiny Kox’un, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a gönderdiği mektupta, “Seçilmiş milletvekilleri cezaevinde değil parlamentoda olmalıdır. Halen tutuklu bulunan bütün Parlamento üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi, AKPM Birleşik Avrupa Sol Grubu Başkanı Tiny Kox’un, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tutuklu milletvekillerine ilişkin gönderdiği mektubu paylaştı.

Cezaevlerindeki tutuklu milletvekillerinin haklarına saygı gösterilmesinin istendiği mektupta, “Seçilmiş milletvekilleri cezaevinde değil parlamentoda olmalıdır. Halen tutuklu bulunan bütün Parlamento üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın SEGBIS aracılığıyla meclis grubuna seslenme talebinin reddedilmesinin şaşırtıcı bulunduğunun ifade edildiği mektupta, “Demirtaş’ın parti grubuyla temaslarını sürdürme ve parlamenter görevlerini gerçekleştirme talebi reddedilmemelidir” denildi.

Mektupta, Meclis Başkanı Kahraman’ın milletvekillerinin dokunulmazlığını korumak ve gözaltında tutulmalarına karşı durmak için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğine inanıldığı da dile getirildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası’nın rezervlerinde son durum!

SONRAKİ HABER

Berfo Ananın davasının düşmesi mi isteniyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...