28 Ağustos 2017 07:02

CHP kurultayında alkol alanlara ihraç ve yasal işlem!

Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin Adalet Kurultayı'nda tarihi alanda içki içen 3 kişi hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Paylaş

CHP'nin Çanakkale'ye bağlı Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Kocadere kamp alanında düzenlenen Adalet Kurultayı'nda belirlenen alanlar dışında alkol aldıkları belirtilen 3 kişi bir daha geri alınmamak üzere kamp alanından çıkarılırken, partiden ihraç işlemleri başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da söz konusu şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Twitter hesabından şehitlikte içki içildiğine ilişkin fotoğraf ve videoları ekleyerek, "Kimin ne içtiğinde değiliz, ama hiç olmazsa mekanın hatırası için şehitlikte yapmasaydınız. Ayıptır, yazıktır" yazarak paylaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün yaptığı açıklamada "Kurultayı karalama peşindeler" diyerek tepki gösterirken Turan'ı Kurultay'a davet etti. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin Çan İlçe Kongresi'nden Tezcan'ın açıklamasına yanıt verdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı alanda alkol alındığı iddiaları üzerine harekete geçti. Basında yer alan haberler üzerine CHP'li yetkililere resmi bir tebligatta bulunan Alan Başkanlığı yazısında yasa gereği alanda alkollü içki tüketiminin yasak olduğunu, 25 Ağustos'ta CHP yetkilileriyle de konuyla ilgili protokol imzalandığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Ayrıca alkol tüketimlerine yönelik Tarihi Alan sınırları içerisinde ve kamp alanında, Tarihi Alan'ın kuralları, hassasiyetleri ve önemi göz önünde bulundurularak daha duyarlı olunması ve alkol tüketiminde bulunanların Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerince tespit edilerek kanuni işlem yapılmak üzere Başkanlığımıza bildirilmesi hususu ile ilgili resmi yazı yazılarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine tebliğ edilmiştir."

TEZCAN'DAN 3 İHRAÇ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bugün yaptığı yazılı açıklamada Kocadere Kamp Alanı'nda, alkol aldıklarını belirledikleri parti üyesi 3 kişinin, bir daha geri alınmamak üzere kamp alanından çıkarıldıklarını ve partiden ihraç işlemlerinin başlatıldığını açıkladı. CHP'li Tezcan'ın açıklamasında, kampa başlamadan önce 12 madde halinde kamp kurallarının tespit edildiğini, açıklandığını ve  kurultay broşürüne de yazıldığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Bu kuralların 1'inci maddesi; 'Adalet Kurultayı, Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bölgede yapılacaktır. Burada yapacağımız bütün faaliyetlerimiz aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır' şeklindedir. Günde yaklaşık 30 bin kişinin katılım sağladığı kurultayımızda bütün katılımcılar bu ruha uygun, şehitlerimize saygılı, adalet kurultayına yakışır tutum ve davranış içinde olmaya azami özen göstermiştir. Buna rağmen bazı sosyal medya paylaşımları ve yayın organlarında, kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler yayınlanması üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesi dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir. Alkol aldığı tespit edilen bu 3 kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır. Öte yandan bu kişilerin isimleri yarın itibarıyla yetkili kurumlara bildirilecektir. Kendini bilmez birkaç kişinin, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırası ve adalet kurultayının ruhuna tamamen aykırı bu davranışı kuşkusuz bin bir emek, güçlük ve fedakarlıkla kurultaya katılan binlerce vatandaşımızı ve bizleri derinden yaralamıştır. Bütün dikkat ve çabalarımıza karşın ortaya çıkan bu olay nedeniyle üzüntümüzü ifade ederken, bugüne kadar sürdürdüğümüz hassasiyetin bundan sonra da artarak devam edeceğini ve Çanakkale ruhuyla örtüşmeyen bu tür ahlak dışı davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi aziz milletimizle paylaşırız."

KURTULMUŞ: YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin Çanakkale'de gerçekleştirdiği Adalet Kurultayı sırasında alkol alan şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi.

Kurtulmuş, CHP'nin Bakanlığa başvurarak Kocadere Kamp Alanı için izin talebinde bulunduğunu belirterek, "Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan tarihi Yarımada'ya gerekli hassasiyetin ve saygının gösterilmesi şartıyla kurultayın yapılmasına izin verilmiştir. Bu konudaki tüm sorumluluk varılan yazılı mutabakat gereği CHP tarafından üstlenilmiştir. Ancak ne yazık ki şehitlerimize bizim tekrar tekrar altını çizerek belirttiğimiz hassasiyet gösterilmemiş, alanda kendini bilmez şahıslarca alkol kullanılmış, taşkınlıklar yapılmış ve CHP verdiği taahhüdü yerine getiremediği gibi başta milletimiz olmak üzere birçok ulus için kutsal olan bir şehitliğe saygısızca davranılmasına göz yummuştur" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Aziz şehitlerimizin hatıralarının simgesi olan şehitliklerimizin bulunduğu bu alanda içki içilmesi ve taşkınlıkların yapılması şehitlerimizin ruhunu muazzep kılmış, aziz milletimizi de derinden yaralamıştır. Yapılanlar düpedüz şehitlerimize saygısızlık, tarihimize hakaret ve milletimizin değerlerini aşağılamaktır. Bu durumda, CHP yönetiminin taahhütlerine, sorumluluklarına, tarihe ve ecdada sahip çıkarak bu haddini bilmezlerden hesap sormasını ve bu şahıslar hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde milletin vicdanında bu rezillikle yer alacak ve hatırlanacaklardır. Ayrıca sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla arz ederim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karademir: Çiftçiye mazot desteği tam verilmedi

SONRAKİ HABER

Yazar Muzaffer İzgü uğurlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...