23 Temmuz 2012 07:08

12. Dersim Festivali’ne sayılı günler kaldı

‘Dersim Soykırımı Tanınsın, Barajlar İkinci 38’dir’ sloganıyla bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali hakkında bilgi veren Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, bu yılki festivali Cem’le başlatacaklarını belirterek, “Halvori kayalıklarını ziyaret edeceğiz ve 38’de kendini o kayalıklar

12. Dersim Festivali’ne sayılı günler kaldı
Paylaş

26-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 12. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin programına ilişkin Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin’in makam odasında düzenlenen basın toplantısına Şahin ve Festival Tertip Komitesi katıldı. Aylarca süren bir emek sonucunda festival programını netleştirdiklerini belirten Şahin, bu yılki şiarlarının ‘Awakî Ma Diya Kes Nevîno!’ ve ‘Dersim Soykırımı Tanınsın, Barajlar İkinci 38’dir’ olarak belirlediklerini söyledi. Hazırladıkları programın Dersim’de mutlaka izler bırakacağını, söyleyen Şahin, bu yılki festivali, kendi dillerinde yapacakları Cem’le başlatacaklarını dile getirdi. Şahin, “Halvori kayalıklarını ziyaret edeceğiz ve 38’de kendini o kayalıklardan atanlar anısına çira (mum) yakacağız” dedi.

Festivalin geleneksel hale gelen çevre yürüyüşünü bu yıl gerçekleştirecekleri forumla başlatacaklarını belirten Şahin, bu yılki festivalde yayın evlerine özel bir stant hazırladıklarını da söyledi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’de tartışmalı PM listesi kesinleşti

SONRAKİ HABER

Van’da AFAD’a rüşvet operasyonu: 10 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...