27 Ağustos 2017 10:19

Martin Schulz: Erdoğan başka dilden anlamıyor

Martin Schulz, Türkiye'deki tutuklu Almanya vatandaşlarının serbest bırakılmaması halinde Gümrük Birliği müzakerelerinin kesilmesini istedi.

Paylaş

Almanya’da Türkiye’ye yaşanan krizle ilgili sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Martin Schulz, tutuklu Almanya vatandaşlarının serbest bırakılmaması halinde mali yardımların ve Gümrük Birliği müzakerelerinin kesilmesi gerektiğini söyledi.

Düsseldorf merkezli Rheinische Post gazetesine konuşan, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz, Gümrük Birliği’nin genişletilmesi için Türkiye’deki Almanya vatandaşlarının serbest bırakılmasını şart koştu. Schulz “Türkiye Cumhurbaşkanı’na belirli bir müddet vermeliyiz. Eğer Sayın Erdoğan Alman tutukluları derhal serbest bırakmazsa, Avrupa Birliği’nin (AB) Gümrük Birliği’nin genişletilmesi için Türkiye ile müzakereleri kesmesi gerekir” dedi.

MERKEL ‘ANLAŞMA GÜNCELLENMEYECEK’ DEMİŞTİ

Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin genişletilmesi planları, Türkiye ile Avrupa arasında yaşanan gerilim nedeniyle durma noktasına geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de geçen hafta “Anlaşmayı güncellemeyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de halen 10 Alman vatandaşı veya çifte vatandaş cezaevinde bulunuyor. Bu tutuklular arasında gazeteci Deniz Yücel, çevirmen Meşale Tolu ve insan hakları savunucusu Peter Steudtner de yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2. Abdülhamid'in torunu: Halep'in kuzeyi dedemin tapulu malı

SONRAKİ HABER

Eski MİT mensubu Enver Altaylı 'FETÖ'den tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa