27 Ağustos 2017 08:30

Telafer, Irak ordusunun kontrolünde

Irak ordusunun Telafer'in tamamında kontrolü sağladığı kentte 'temizleme operasyonu'nun sürdürüldüğü bildirildi.

Paylaş

Irak’ın kuzeybatısındaki Telafer kentinin IŞİD militanlarından tamamen kurtarıldığı, kentin içinde temizleme operasyonlarının sürdüğü duyuruldu.

Sputnik’e konuşan General Necim Cuburi, “Kentte (IŞİD’in elinde) hiçbir bölge kalmadı, temizleme operasyonu sürüyor. Bir tek Askari bölgesi var, fakat o da kent çizgisinin dışında kalıyor. İnşallah yarın güvenlik güçleri orayı da kurtaracak” ifadelerini kullandı.

IRAK DIŞİŞLERİ: YÜZDE 70 ALINDI

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi de, çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu Telafer’in yüzde 70’inin IŞİD’ten geri alındığını duyurmuştu. Fransız mevkidaşı Jean Yves Le Drian’le Bağdat’taki görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Caferi, IŞİD’den temizlenen Telafer kalesine Irak bayrağının tekrar dikildiğini açıklamıştı.

Musul yakınlarındaki Telafer, 2014’te IŞİD’in eline geçti. Örgüt içerisindeki çok sayıda kıdemli komutanın yetiştiği Telafer’in örgütten geri alınması için operasyon 20 Ağustos’ta başlatıldı. Operasyona Irak ordusuna bağlı birlikler, Şii ağırlıklı Haşdi Şabi milisleri ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri katılıyor.

20 BİN SİVİL MAHSUR

20 binden fazla sivilin mahsur kaldığı Telafer, Musul’un batısında yer alıyor. Telafer, IŞİD’in Suriye ile bağlantısını sağlayan stratejik güzergah üzerinde yer aldığı için kilit öneme sahip.

Telafer operasyonunun tamamlanmasının ardından Bağdat’ın 300 kilometre kuzeyinde yer alan Havice’nin geri alınması için operasyon başlatılması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor’da savunma alarm veriyor

SONRAKİ HABER

Cesedi bulunan İsveçli Gazeteci Kim Wall’ın anısına fon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa