23 Temmuz 2012 11:22

Irak’ta bombalı saldırılar: 107 ölü

Irak’ın farklı bölgelerinde art arda düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda kaynaklardan alınan son bilgilere göre 107 kişi hayatını kaybederken 216 kişi yaralandı.Pazar günü başlayan bombalı saldırılar bugün de devam etti. Askeri bir birliği hedef alan kimliği belirlenemeyen bir silahlı saldırgan, onlarca sivilin ve en az 7 Irakl

Irak’ta bombalı saldırılar: 107 ölü
Paylaş

Pazar günü başlayan bombalı saldırılar bugün de devam etti. Askeri bir birliği hedef alan kimliği belirlenemeyen bir silahlı saldırgan, onlarca sivilin ve en az 7 Iraklı askerin ölümüne neden oldu. Pazar günü Bağdat’a 30 km uzaklıktaki Mahmudiye’de bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması, 15 kişinin ölümüne ve 60 kişinin yaralanmasına; Necef’teki patlama 4 kişinin ölümüne, 28 kişinin yaralanmasına neden oldu. Doğuda Diyala kentinde gerçekleştirilen saldırılarda ise 5 kişi  3 kişinin yaralandı.

Sabah erken saatlerde devam eden saldırılar, bu sefer başkent Bağdat’ı ve kuzeydeki petrol merkezi Kerkük’ü hedef aldı. Bir intihar saldırısı ve arabaya yerleştirilen bomba saldırısını da içeren patlamalar, ölü sayısının 107’ye, yaralı sayısının 216’ya çıkmasına neden oldu.

Irak’ta bombalı saldırılar, özellikle Bağdat’ın güney kesimlerinde sık sık düzenleniyor. Resmi kaynaklara göre geçtiğimiz ay, düzenlenen bombalı saldırılarda 237 kişi hayatını kaybetti ve 603 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı istifa etsin

SONRAKİ HABER

Bask’ta genel grev kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...