Venezuela'da ABD tehdidine karşı asker-sivil ortak tatbikatı

ABD Başkanı Trump'ın Venezuela’ya askeri müdahale tehdidinin ardından ülkede ordu ve sivil milisler ortak askeri tatbikata başladı.

27 Ağustos 2017 07:43
Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’ya askeri müdahale tehdidinin ardından Güney Amerika ülkesi Venezuela’da ordu ve sivil milisler ortak askeri tatbikata başladı. Tatbikat kararı Trump’ın “Venezuela’ya askeri müdahale seçeneğinin değerlendirilebileceği” açıklamasının ardından alınmıştı.

Euronews’un haberine göre, devlet televizyonundan yayınlanan kara ordusunun tatbikatları Kolombiya sınırında yoğunlaşıyor. Hava ve deniz kuvvetlerinin tatbikatlarının da ilerleyen günlerde başlaması bekleniyor.

YEDİ YÜZ BİN SİVİL KATILACAK

Trump’ın tehdidi ve Venezuela’ya borç verilmesini yasaklayan bir kararı imzalaması Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ülkeye Amerikan emperyalizminin savaş açtığı söylemlerini desteklemiş oldu.

Bu arada Venezuela devlet televizyonundan 18-60 yaş arasındaki tüm Venezuelalıların ülkeyi savunmak için yedek birliklere kayıt olmasını isteyen yayınlar yapıldı. Bu çağrılara on binlerce Venezuelalı yanıt verdi.

Venezuela hükümeti de yapılacak tatbikatlara yedi yüz bin sivil ve iki yüz bin askerin katılmasının beklendiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Osmanlıspor’a bağış iddiası Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Çöken gecekondunun 20 metrekarelik odasında 6 kişi yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...